Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Νεολαιίστικες γιορτές σε όλη τη χώρα-37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ


«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό» είναι το κάλεσμα που απευθύνει το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σε διάφορες περιοχές μεταφέρουν από τις αρχές του καλοκαιριού παντού το ελπιδοφόρο μήνυμα της αντίστασης και διεκδίκησης. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σεπτέμβρη σε πολλές πόλεις της χώρας και στην Αθήνα με το κεντρικό Φεστιβάλ που θα γίνει από τις 15 μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.
Η Ικαρία ήταν ένας ακόμα σταθμός του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου το βράδυ, έριξε κάβους στο χωριό Καραβόσταμο για να αποτελέσει το σημαντικότερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για το νησί. Αδιάψευστος μάρτυρας το πλήθος από νεολαία, αλλά και λαϊκές οικογένειες που κατέφθασαν από κάθε γωνιά του νησιού πλημμυρίζοντας την τεράστια πλατεία του χωριού, έναν όμορφο χώρο περιτριγυρισμένο από πλατάνους.
Ο Θοδωρής Λιάπης, από την Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκδήλωση ανάμεσα σε άλλα επισήμανε: «Το ταξίδι του Φεστιβάλ της ΚΝΕ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, συζητά πλατιά με το λαό και τη νεολαία την πρότασή του για το πώς θα απαλλαγεί μια και καλή από τα βάσανά του, να συνειδητοποιήσει ότι ο πλούτος που παράγει αντί να αξιοποιείται για να πληρώνει χρέη και δάνεια που δεν έχει δημιουργήσει, είναι αρκετός, φτάνει και παραφτάνει για να ζήσει καλύτερη ζωή αυτός και τα παιδιά του». Στο Φεστιβάλ χαιρέτισε η Στέλλα Πούλου, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περιοχής, ενώ μεταφέρθηκε και μήνυμα συμπαράστασης από τον Κουβανό πρέσβη στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση περιείχε αφιέρωμα για την Παρισινή Κομμούνα και παρουσίαση DVD με ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά της γυναίκας. Ακολούθησαν νεολαιίστικα συγκροτήματα, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακό ικαριώτικο βιολί.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στηΘάσο με την εκδήλωση στις Μαρίες. Στη διάρκεια του δεκαημέρου εκδηλώσεων στο νησί, η ΚΝΕ άγγιξε ζητήματα όπως ο τουρισμός, οι διακοπές, η ανεργία, η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Επίσης αναδείχτηκε η ερασιτεχνική δημιουργία με μουσικά συγκροτήματα και θέατρο σκιών. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, την ακρίβεια, την ανεργία, την εργοδοτική τρομοκρατία κλπ.
Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:
-- Το Σάββατο 20 Αυγούστου στην Αταλάντη, στις 9 μ.μ. με θέμα «πολιτικές εξελίξεις - πρόταση λαϊκής εξουσίας του ΚΚΕ». Την ίδια ημέρα, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου με θέμα «Η οικονομική κρίση και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Γ. Παντελίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
-- Την Κυριακή 21 Αυγούστου στα Σέρβια Κοζάνης, με θέμα την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο, με ομιλητή τον Μάριο Τσέλε, γραμματέα ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: