Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά την άφιξη της στη Σάμο




«Η Σάμος είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό νησί που έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες κυρίως, βεβαίως, στον αγροτικό τομέα, αλλά με προϊόντα που έχουν ενδιαφέρον για όλη την Ελλάδα, ακόμη και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Παρόλα αυτά, η πορεία της οικονομίας του νησιού είναι φθίνουσα κυρίως απ' τη σκοπιά των μικρών αγροτών και γενικότερα των εργαζομένων και μας δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία σήμερα και με τη συγκέντρωση, να αποδείξουμε γιατί η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες.
Αλλά, ανάπτυξη και συμμόρφωση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάπτυξη και μονοπώλια, ανάπτυξη και συμβιβασμός, κυριολεκτικά, με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα και αντίθετα μεταξύ τους.
Ιδιαίτερα στις συνθήκες που βρισκόμαστε σήμερα, όπου έχει γίνει μια προσωρινή συμφωνία με ένα μικρό «κούρεμα» 21%, αλλά επίκειται και μεγαλύτερο «κούρεμα» που θα φτάσει μέχρι το 50%, δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για το λαό όλης της Ελλάδας και για τους κατοίκους του νησιού αυτού. Έρχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία, «δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα» ή, πολύ περισσότερο, με μια τυφλή αγανάκτηση και απογοήτευση».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: