Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΣΥΝ: Η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία της Δύσης οδήγησαν στα γεγονότα της Νορβηγίας


Μια δεκαετία ξενοφοβίας, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη είχε ως απόληξη τις δραματικές επιθέσεις στη Νορβηγία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μπουρνούς, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνος του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ.

«Η αναγωγή ιδιαίτερα της ισλαμοφοβίας και της τρομοϋστερίας σε επίσημη εθνική και υπερεθνική πολιτική, μέσω της νομοθετικής στοχοποίησης θρησκειών και πολιτισμικών προτύπων, καθώς και η "αντιμετώπιση" των διογκούμενων μεταναστευτικών ροών μέσω της διεύρυνσης της καταστολής (π.χ. Frontex, εθνικές και ευρωπαϊκές αντιμεταναστευτικές νομοθεσίες), αποτέλεσαν και αποτελούν το γονιμότερο έδαφος για την (ανα)γέννηση της ακροδεξιάς και του φασισμού, που συχνά οδηγεί σε εικόνες σαν την σφαγή στη Νορβηγία ή τα δολοφονικά πογκρόμ εναντίον μεταναστών/τριών που έχουν γίνει "καθημερινότητα" σε γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο υψώνονται τείχη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που χωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα ή το θρήσκευμά τους, τόσο θα αυξάνονται τα "μεμονωμένα περιστατικά" κάποιων "ψυχικά διαταραγμένων", που θα σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο, επισημαίνει ο Γ. Μπουρνούς.
ΠΗΓΗ:WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: