Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σε αποκλεισμό της Βουλής προχωρούν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ταξί.



Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των ιδιοκτητών ταξί για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και από το πρωί έχουν καταλάβει τα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας και των Μαλγάρων, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Στην Κέρκυρα, οι απεργοί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο φρούριο του νησιού, ενώ στην Κρήτη κατέλαβαν τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά.

Την Τρίτη καθώς χιλιάδες ταξί από την επαρχία προγραμματίζουν να πορευτούν προς την Αθήνα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να ενωθούν με τους συναδέλφους τους της Αττικής, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει μεγάλη συγκέντρωση έξω και γύρω από τη Βουλή.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης αναμένεται να βρίσκεται στον ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου έχει κληθεί για να εξηγήσει την πολιτική, που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Πάντως, ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένει στις θέσεις του και χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Παράλληλα, διαμηνύει στους ιδιοκτήτες να περιμένουν τις δικές του προτάσεις, που θα αφορούν στον τρόπο που θα εφαρμοστεί η απελευθέρωση.
Οι ιδιοκτήτες ταξί, που συμπληρώνουν σήμερα μία εβδομάδα κινητοποιήσεων, δηλώνουν ανυποχώρητοι στις δικές τους θέσεις, καλούν τον κ. Ραγκούση να πάρει πίσω τις προτάσεις του και να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση με βασικό άξονα το Προεδρικό Διάταγμα, που είχε προωθήσει ο τότε υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.

Στο μεταξύ, μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις κατά τόπους εισαγγελίες, να σχηματίζονται δικογραφίες και να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, στο θέμα παρενέβη και ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος προτρέπει το δημόσιο ωα καταθέσει αγωγές για διαφυγόντα κέρδη από τις καταλήψεις στα εκδοτήρια των διοδίων και των αρχαιολογικών χώρων, κατά των ιδιοκτητών ταξί, χρήματα τα οποία θα ζητηθούν από την Ομοσπονδία τους.



ΠΗΓΗ-WWW.REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: