Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με εκπρόσωπο του Τούρκικου Κομμουνιστικού Κόμματος



Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Κεμάλ Οκουγιάν συναντήθηκε με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα, τη συνολική επίθεση του κεφαλαίου κατά του ελληνικού λαού και την παρέμβαση του ΚΚΕ στις εξελίξεις.
Ο σ. Οκουγιάν ενημέρωσε την Αλέκα Παπαρήγα για τις θέσεις του ΤΚΚ για την καπιταλιστική κρίση, για τις σύνθετες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, όπως και για τα καθήκοντα των Τούρκων κομμουνιστών.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι παρότι σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η Τουρκία σημειώνει ορμητική καπιταλιστική ανάπτυξη, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, βιώνουν μια μεγάλη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά τους, ενώ δρομολογούνται επικίνδυνα σχέδια και σε βάρος του Κουρδικού λαού και άλλων λαών της περιοχής.
          Τα δύο κόμματα δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει και να ενισχύσουν τις κοινές πρωτοβουλίες τους για το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της πάλης για το σοσιαλισμό στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στη βάση και της πρόσφατης κοινής τοποθέτησης των δύο κόμματων για τις εξελίξεις στην περιοχή, τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, την κατάσταση στο διεθνές αντιιμπεριαλιστικό και κομμουνιστικό κίνημα.
          Ο σ. Οκουγιάν πραγματοποίησε επίσης σειρά επαφών με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, κατά τις οποίες ενημερώθηκε και για την προετοιμασία της 13ης Διεθνούς Συνάντησης των κομμουνιστικών και εργατικών Κομμάτων, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, από τις 9-11 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: