Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δεκάδες ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ χαιρετώντας ναζιστικά βρέθηκαν ανάμεσα στους Κύπριους αγανακτισμένους.Ανθυπίλαρχος της Εθνικής Φρουράς κρατούσε μαχαίρι στην επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου !

Ανθυπίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος υπηρετεί ως μόνιμος σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες που συμμετείχαν στην προχθεσινή οργανωμένη επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου. Η σύλληψη του βαθμούχου της Ε.Φ., ο οποίος βρέθηκε στην «ειρηνική» εκδήλωση των αγανακτισμένων με μαχαίρι και παραλυτικό σπρέι, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς πως δήθεν κάποιοι ανεγκέφαλοι παρείσφρησαν στην επίθεση κατά του Προεδρικού. Η σύλληψη του εν λόγω βαθμούχου επιβεβαιώνει παράλληλα άλλες πληροφορίες ότι εντός του στρατεύματος λειτουργούν πυρήνες του ΕΛΑΜ.
Ο συγκεκριμένος στρατιωτικός μαζί με άλλον έναν από τους 20 συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησης για τους δύο για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι υπόλοιποι 18 ανακρίθηκαν, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός. Ανέφερε επίσης ότι «αξιολογείται και αξιοποιείται οπτικοακουστικό υλικό σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στα έκτροπα, να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους και να διενεργηθούν πρόσθετες συλλήψεις». Ακροδεξιοί εκμεταλλευόμενοι την εκδήλωση μνήμης πολιτών το βράδυ της Τρίτης επιχείρησαν να μπουκάρουν στο Προεδρικό Μέγαρο και δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια. Εξω από το χώρο του συμβόλου της δημοκρατίας, τα ακροδεξιά στοιχεία άναψαν φωτιές, έριξαν μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και κροτίδες με ξεκάθαρο στόχο την αποσταθεροποίηση.  
Οργανωμένο το σχέδιο των ακροδεξιών
Την κατάσταση που δημιούργησαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην πρωτεύουσα το ΕΛΑΜ και ομάδες κρούσης ακροδεξιών στοιχείων, διόγκωσαν οι ανεύθυνες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων καθώς και τα μηνύματα, που απέστειλαν από κινητά στελέχη του ΔΗΣΥ εξωθώντας στη βία… Ανεξάρτητα από την εκδήλωση πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας, το βράδυ της Τρίτης, ξεκίνησε παγκύπρια πορεία του ΕΛΑΜ από τα γραφεία του υπό το σύνθημα «Χθες ήταν μέρα μνήμης, σήμερα μέρα ΟΡΓΗΣ»… Παράλληλα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ομοϊδεάτες τους προερχόμενοι από τους οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ συγκεντρώθηκαν σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας, πλησίον του Προεδρικού και ενώθηκαν με τη μάζα των διαδηλωτών. Προφανώς οι νεαροί αυτοί μασκοφόροι αξιοποιήθηκαν ως προμετωπίδα των αποσταθεροποιητικών σχεδίων με την πρόκληση επεισοδίων έξω από το Προεδρικό. ΕΛΑΜίτες και άλλα ακροδεξιά στοιχεία ζητούσαν το «θάνατο» του Προέδρου σε ναζιστική παράταξη και φέροντας κράνη και κρατώντας γαλανόλευκα ρόπαλα. Δεν δίστασαν μάλιστα να αμαυρώσουν και τον ελληνικό εθνικό ύμνο τραγουδώντας τον χαιρετίζοντας ναζιστικά… 
Οι καταγγελίες πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση και δεν σχετίζονταν με τα επεισόδια, όπως αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επιρρίπτουν ευθύνες για τα επεισόδια στο ΕΛΑΜ. Οργισμένοι πολίτες ξεσηκώθηκαν ενάντια στα ακροδεξιά στοιχεία που αμαύρωσαν την εκδήλωση ζητώντας σεβασμό για τα θύματα. 
Ανέφεραν ότι αντιλήφθηκαν ότι στόχος κάποιων δεν ήταν η απότιση τιμής στους νεκρούς, αλλά η αντιπολίτευση. Ενδεικτικά ανέφεραν τα συνθήματα που παράπεμπαν σε φυσική εξόντωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ειρωνικά συνέχαιραν τους ΕΛΑΜίτες που έσβησαν τις φωνές των πολιτών με τις πράξεις τους. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές καταγγέλλουν το ΕΛΑΜ ότι δεν σεβάστηκε το θρήνο για τους νεκρούς, για να προωθήσει τα πολιτικά σχέδιά του και τις ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις του. 
Με τη γνωστή φασιστική πρακτική τους, ακροδεξιοί και στελέχη του ΕΛΑΜ κατηγόρησαν όσους πολίτες τούς απέδωσαν ευθύνες ότι απλά «είναι του ΑΚΕΛ»… Ακραία στοιχεία μάλιστα καλούσαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του Προέδρου Χριστόφια.
Στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας ζητούσε «πολιτικό ντουφεκισμό» 
των κυβερνώντων.
Στα σχέδια αποσταθεροποίησης συνέδραμαν και οι ανεύθυνες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους, καθώς και τα γραπτά μηνύματα (τηλεφωνικά και διαδικτυακά) από στελέχη του ΔΗΣΥ που εκμεταλλεύτηκαν την τραγωδία για προώθηση των αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των εμφυλιοπολεμικών μηνυμάτων που απέστελναν στους οπαδούς τους. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που απέστελλε με κινητό (κατέχουμε τον αριθμό τηλεφώνου) στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του κράτους και υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ζητώντας τον «πολιτικό τουφεκισμό των ανεύθυνων κυβερνώντων που δολοφόνησαν τα παιδιά μας»…
Αστυνομία: Προμελετημένα και προγραμματισμένα τα επεισόδια
Προμελετημένα και προγραμματισμένα, για να προβούν σε οχλαγωγία, βανδαλισμούς ενάντια στο σύμβολο της Δημοκρατίας και για να πλήξουν μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο τα ταραχοποιά στοιχεία, δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός. Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι πέραν των 3000 συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεύτηκαν στο Προεδρικό όπου η δράση εγκληματικών και ταραχοποιών στοιχείων εκμεταλλεύτηκε την πορεία και επιτέθηκε κατά του Προεδρικού και των αστυνομικών στην είσοδο πετώντας μολότοφ, πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες, λοστούς, σίδερα και κροτίδες. Ο κ. Κατσουνωτός έκανε λόγο για 300 ταραχοποιά στοιχεία. Σημείωσε ότι η αστυνομία έκανε την «απολύτως αναγκαία χρήση δακρυγόνων». 
Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας σημείωσε ότι η δράση των ταραχοποιών θυματοποίησε μερίδα των ατόμων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και επηρεάστηκαν από τη χρήση δακρυγόνων. Τόνισε ότι τα μέλη της Αστυνομίας εξάντλησαν όλα τα περιθώρια επιδεικνύοντας ιώβεια υπομονή προτού προβούν σε αυτή την ενέργεια. Σε δεύτερη φάση έσπασαν με φυσική βία την είσοδο του Προεδρικού και προχώρησαν μέχρι το Φρουραρχείο αναγκάζοντας τους αστυνομικούς μετά την επίθεση που δέχθηκαν να κάνουν εκ νέου χρήση δακρυγόνων. 
Εξι συλλήψεις, πρόσθεσε, έγιναν κατά την είσοδο τους στο Προεδρικό, ενώ μετά την καταδίωξη των ταραχοποιών στοιχείων συνελήφθηκαν ακόμη 14 άτομα. Ανέφερε ότι υπήρξε παραβίαση της πύλης εισόδου του Προεδρικού και στη συνέχεια πρόκληση ζημιών στο Φρουραρχείο. Από τα έκτροπα τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε μέλη της Αστυνομίας. Από διαδηλωτές δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες ούτε παράπονα για τραυματισμούς, πρόσθεσε. Διαχωρίζοντας τις ειρηνικές διαδηλώσεις από τα επεισόδια, απέρριψε επίσης τις οποιεσδήποτε κατηγορίες και επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί κατά μελών της Αστυνομίας για «δήθεν άσκηση υπέρμετρης βίας ή και αδικαιολόγητης χρήσης δακρυγόνων». Υπογράμμισε παράλληλα ότι άλλο είναι οι ειρηνικοί διαδηλωτές και άλλο αυτοί που με κράνη, προσωπίδες, λοστούς, σίδερα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα επιχείρησαν να εισέλθουν στο σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Προεδρικό.  
Σημείωσε ότι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση παρεισέφρησαν στη συντριπτική μάζα των νομοταγών πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά, αμαυρώνοντας την όλη εκδήλωση με την απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά τους. Τέλος, ο κ. Κατσουνωτός έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και κάλεσε όλους τους αρμόδιους να χαμηλώσουν τους τόνους σε μια προσπάθεια να αποπυροδοτηθεί η ένταση που έχει προκληθεί.
Επεισόδια μόνο στη Λευκωσία 
όπου ήταν το ΕΛΑΜ…
Παρόμοιες εκδηλώσεις, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες επαρχίες και το εύλογο ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί μόνο στη Λευκωσία είχαμε αυτά τα απαράδεκτα έκτροπα. 
Αυτό που ξεχώριζε πάντως από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και δεν αναδείχθηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ήταν η παρουσία του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ που είχε μεταφέρει στελέχη του με λεωφορεία και από άλλες πόλεις για την πορεία του.   Το ίδιο το ΕΛΑΜ, πάντως, με ανακοίνωσή του επιχείρησε να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, παραπέμποντας ουσιαστικά στους ομοϊδεάτες του με τα καλυμμένα πρόσωπα.
•Στο μεταξύ, γύρω στα 150 άτομα συνέχισαν και χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα τραγικά γεγονότα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Οι πολίτες ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, ενώ φώναζαν διάφορα συνθήματα για δικαίωση των νεκρών.

ΠΗΓΗ-HARAVGI.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: