Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγκέντρωση Σάββατο 16 του Ιούλη
Η Χίλαρι Κλίντον είναι ανεπιθύμητη!
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

Η υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δεν έρχεται απλά για μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο δεν έρχεται για να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό από την οικονομική κρίση και την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελλήνων καπιταλιστών. Η επικεφαλής της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να προωθήσει τα συμφέροντα της υπερδύναμης, να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου και την παρέμβαση του ΔΝΤ στην χώρα και να απαιτήσει περισσότερη, αν όχι πλήρη, ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με την αμερικάνικη πολιτική στην περιοχή.
Η Χίλαρι Κλίντον έρχεται στην χώρα μας για:
— να επιβάλλει την ακόμη πιο στενή συνεργασία της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου με το σιωνιστικό εγκληματικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης και τους αραβικούς λαούς που εξεγείρονται.
— να επιβάλλει την πλήρη ελευθερία στα Νατοϊκά και αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία να εξορμούν από την βάση της Σούδας και άλλες Νατοϊκές βάσεις της χώρας μας, ενάντια στον λαό της Λιβύης και να απαιτήσει την συνέχιση της ελληνικής εμπλοκής
— να προωθήσει τα σχέδια της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αιγαίο, τους διακανονισμούς με την Τουρκία και τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει πως αποτελεί μια από τις πιο υποταγμένες στους Αμερικάνους κυβέρνηση στα μεταπολιτευτικά χρόνια, βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζόμενους και την νεολαία.
— για να εξασφαλίσει ότι οι αμερικάνικες πολυεθνικές θα πάρουν την καλύτερη θέση στο μεγάλο φαγοπότι του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Και ταυτόχρονα για να εξασφαλίσει ότι τα Μνημόνια θα εφαρμόζονται και ότι η χρεοκοπία της χώρας μας δεν θα τινάξει στον αέρα την σάπια και εύθραυστη παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Τέλος, η Χίλαρι Κλίντον έρχεται για να επιβραβεύσει, να στηρίξει και να ενθαρρύνει, την κλονιζόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζει τις πολιτικές των Μνημονίων της τρόικας ενάντια στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Και γι’ αυτό θα συναντηθεί και με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πρώτιστα για την επιβίωση του καθεστώτος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στην Ελλάδα και γι’ αυτό μονίμως είναι έτοιμοι να παρέμβουν στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρας μας και να οργανώσουν αντιδραστικές πολιτικές λύσεις διάσωσής του. Κυρίως τώρα που ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός ορθώνει αποφασιστικά το ανάστημα του, αντιστέκεται σθεναρά και παλεύει για την ανατροπή! Το κίνημα των πλατειών, των δρόμων και των απεργιών εισβάλλει στο προσκήνιο, αμφισβητεί και κλονίζει την πολιτική και οικονομική κυριαρχία του αστικού συνασπισμού εξουσίας που χρησιμοποιεί την πιο αδίστακτη καταστολή για το συντρίψει.
Η Χίλαρι Κλίντον είναι ανεπιθύμητη από τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους. Αποτελεί τον προπομπό και των εκπρόσωπο των πολέμων και των επεμβάσεων στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, στον αραβικό κόσμο και σε όλη την γη. Αποτελεί τον ισχυρό προστάτη της ελληνικής ολιγαρχίας, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, που σήμερα λεηλατούν τον ελληνικό λαό και τον ρίχνουν στην ανεργία και την πείνα.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός θεωρούμε ανεπιθύμητη την Χίλαρι Κλίντον και διαδηλώνουμε ενάντια στην παρουσία της στην Ελλάδα.
Να καταλάβουν αμερικανοί και λοιποί ιμπεριαλιστές ότι όποια συμφωνία κι αν κάνουν με τους δοσίλογους του ΠΑΣΟΚ, θα την καταργήσουν στην πράξη οι έλληνες εργαζόμενοι.

— Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
— Να κλείσουν άμεσα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών
— Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε επεμβάσεις και πολέμους, να μην χρησιμοποιούνται οι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως ορμητήρια πολέμου
— Λεφτά για την υγεία, την παιδεία την ασφάλιση — όχι για συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Θεσσαλονίκη - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
Σάββατο 16 του Ιούλη, Αριστοτέλους και Τσιμισκή 11,30 πμ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΚΕ (μ-λ) - ΟΚΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: