Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ.


Μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών οργάνων και ιεραρχικών τους προϊσταμένων για εγκληματική συμπεριφορά κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τέντε, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη δημοκρατία μας& λειτουργούν κανονικά. Με την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εποπτεύσει, θα διασφαλίσει τη δημοκρατική νομιμότητα. Γιατί, όσα διαπράχθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν ωμή παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Κατέθεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έναν εκτενή φάκελο με δύο δισκέτες οπτικοακουστικού υλικού με 38 διαφορετικά βίντεο καθώς και φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει εύγλωττα σκηνές ωμής και απρόκλητης βίας από αστυνομικούς υπαλλήλους απέναντι σε ειρηνικούς ανυπεράσπιστους πολίτες καθώς επίσης και σκηνές που μαρτυρούν τη συνεργασία αστυνομικών  δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.
Ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών υπό τη δική του εποπτεία, τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και την άμεση ποινική τους δίωξη καθώς και τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών στους ηθικούς αυτουργούς.
Τέλος, ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει την ύπαρξη υλικού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, χημικών που απαγορεύονται από διεθνείς συμβάσεις και είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, που οι αστυνομικές δυνάμεις κατά συρροή έρριψαν όλες αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και ζητήσαμε την κατάσχεσή τους καθώς και τη διεξαγωγή άμεσα ελέγχου στις αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτά τα υλικά.
Εμείς ένα πράγμα έχουμε να πούμε. Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού σε άλλες εποχές ανωμαλίας,  θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν καρεκλοκένταυρο της εξουσίας, πίσω από το μανδύα της εξουσίας του,  να παρανομεί, να προκαλεί το δημοκρατικό συναίσθημα, να λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας. Αυτή τη δημοκρατική εκτροπή δεν θα την αφήσουμε έτσι.»

Επισυνάπτεται η μηνυτήρια αναφορά
Προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Μηνυτήρια Αναφορά
Του Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κατοίκου Αθηνών, επί της Πλατείας Ελευθερίας αρ. 1
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες, ενώσεις πολιτών και επίσημους φορείς, έχουν καταγραφεί και μαγνητοσκοπηθεί, μεταδοθεί στο Πανελλήνιο μέσω των Μ.Μ.Ε. και του διαδικτύου, περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας εις βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών, με χρήση όπλων όπως κλομπ, βομβίδων κρότου-λάμψης, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικών, ασφυξιογόνων, δακρυγόνων κλπ, που επίσης δημόσια έχει καταγγελθεί η παράνομη κατοχή και χρήση τους, αφού πολλά από αυτά είναι απαγορευμένα βάσει διεθνών συνθηκών ή έχουν προ ετών λήξει!
Η τόσο εκτεταμένη εγκληματική συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων, που καταδικάσθηκε ακόμη και από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων, δεν μπορεί να διαλανθάνει της προσοχής των ιεραρχικών τους Προϊσταμένων, αλλά αντίθετα είναι βέβαιο ότι εκδηλώνεται με την εντολή ή/και την ανοχή τους.
Ταυτόχρονα, η αποδεδειγμένη πλέον και στοιχειοθετημένη αγαστή συνεργασία των αστυνομικών «αποκατάστασης τάξης» με κουκουλοφόρους και ακραία στοιχεία που επίσης ασκούν βία στα πλαίσια ειρηνικών διαδηλώσεων δεν μπορεί να παραμένει ανέλεγκτη.
Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29/6/2011 στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους οργάνων της Πολιτείας, και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά. Είναι ανεπίτρεπτο να διαπράττονται κατ’ εξακολούθηση και ατιμωρητί εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων σωρεία επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατά μόνας, βαρειών σωματικών βλαβών, τετελεσμένων ή σε απόπειρα, οπλοχρησιών, παράνομης βίας, παραβάσεων καθήκοντος. Η εντολή διάπραξής τους αποτελεί επίσης ποινικώς ελεγκτέα συμπεριφορά, υπό την έννοια της ηθικής αυτουργίας αλλά και της αυτοτελούς παράβασης καθήκοντος, ενώ η άρνηση άμεσου ποινικού και πειθαρχικού ελέγχου συνιστά και αυτή παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.
Τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνον τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και των έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν και των επικοινωνιών που πραγματοποιούν.
Κατόπιν τούτων και επειδή αυτά τα φαινόμενα παραβιάζουν, εκτός από προστατευόμενα από τον Ποινικό Κώδικα έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η υγεία, η ελευθερία του κάθε πολίτη, και συνταγματικώς και υπερνομοθετικώς κατοχυρωμένα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και ασφάλεια, η ελευθερία του συνέρχεσθαι, η δημόσια υγεία, το περιβάλλον,
ΖΗΤΩ
1)    Την ποινική διερεύνηση, υπό την εποπτεία σας, των συνθηκών διάπραξης των ανωτέρω ποινικών αδικημάτων από αστυνομικούς υπαλλήλους υπό τις εντολές των ανωτέρων τους και σε συνεργασία με τρίτους
2)    Τον εντοπισμό των υπευθύνων φυσικών και ηθικών αυτουργών και την κατεπείγουσα κίνηση ποινικής δίωξης εναντίον τους
3)    Την κατάσχεση και έλεγχο των χημικών ουσιών που ρίπτονται εναντίον των πολιτών, επιβαρύνοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Προσκομίζω συνημμένα έντυπα και ηλεκτρονικά αποδεικτικά μέσα διάπραξης των καταγγελλόμενων πράξεων όπου απεικονίζονται και οι φυσικοί αυτουργοί αυτών
Αθήνα, 1/7/11
Με τιμή,
Ο αναφέρων

Bίντεο και φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει εύγλωττα σκηνές ωμής και απρόκλητης βίας από αστυνομικούς υπαλλήλους απέναντι σε ειρηνικούς ανυπεράσπιστους πολίτες καθώς επίσης και σκηνές που μαρτυρούν τη συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: