Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης απηύθυνε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι.


                                                                        Photograph: Mohamed Messara/EPA

Μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης απηύθυνε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, δεσμευόμενος να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

«Σας συμβουλεύω να προσγειώσετε τα αεροπλάνα σας... και να συζητήσετε με το λιβυκό λαό», ανέφερε ο Καντάφι καταδικάζοντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του τη Δευτέρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ΔΠΔ της Χάγης.
Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε να μαζέψουν τα όπλα που ρίχνει η Γαλλία με αλεξίπτωτα και προορίζονται για τους εξεγερμένους.
Εν τω μεταξύ στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, εκατοντάδες υποστηρικτές του Καντάφι και των εξεγερμένων συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και παρενέβη ο τυνησιακός στρατός για να καταστείλει τα επεισόδια, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: