Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

« …Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώση η ημέρα, που θα κυματίσουν αι σημαίαι του Ναζισμού».Από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη , πατέρα του δικηγόρου του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάση Πλεύρη που τον υπερασπίστηκε στην δίκη για αντισημιτισμό,το οποίο βιβλίο διαφήμιζε από την εκπομπή του ο...Άδωνις Γεωργιάδης στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη ΤηλέΑστυ !.Γράφει ο Red Star.


Η επίθεση του ΛΑ.Ο.Σ στο Κ.Κ.Ε δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.Με αφορμή λοιπόν το θράσος των βουλευτών του ακροδεξιού συνεργάτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αναρτώ μερικά στοιχεία για δύο κορυφαία στελέχη του Λ.Ορθόδοξου Συναγερμού, τον Θανάση Πλεύρη και του Άδωνι Γεωργιάδη που κρύβουν καλά τις φιλοναζιστικές τους απόψεις.Τα παρακάτω αποσπάσματα που θα διαβάσετε είναι μερικά μόνο από το βιβλίο του πατέρα του Θανάση Πλεύρη ,Κώστα Πλεύρη γνωστού φιλοναζιστή και πολιτικού συνεργάτη και φίλου του Γιώργου Καρατζαφέρη στο παρελθόν.Ο Κώστας Πλεύρης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) . Επίσης ήταν Πρόεδρος του ακροδεξιού και φιλοναζιστικού κόμματος Πρώτη Γραμμή που συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 1999 παίρνοντας 48.532 ψήφους (!!!) και ποσοστό 0,75 % !!!.


Ο Κ.Πλεύρης δικάστηκε και αθωώθηκε (!).Στην δίκη τον υπερασπίστηκε ο γιος του και σημερινός βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Θανάσης Πλεύρης.Παραθέτω ενημερωτικό σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα


Τον Μάιο του 2006 ο Κ. Πλεύρης έγραψε ένα βιβλίο 1400 σελίδων με τίτλο «Εβραίοι, όλη η Αλήθεια», που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες αντίγραφα και μπορεί να βρεθεί στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Σε αυτό το βιβλίο ο Κ. Πλεύρης καλεί ωμά σε νέα εξόντωση των Εβραίων, απειλεί τους δημοκρατικούς πολίτες με «κρεμάλα», υμνεί τις βαρβαρότητες του Τρίτου Ράϊχ, και προσπαθεί να «αποδείξει» για ποιος λόγους η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από τους «υπανθρώπους» και «επίβουλους» Εβραίους!!!
Μέσω των σελίδων του βιβλίου, ο συγγραφέας καλεί σε ρατσιστική βία και μίσος εναντίον των Εβραίων αναβιώνοντας τον κανιβαλικού τύπου χιτλερικό αντισημιτισμό.
  Παραθέτουμε εδώ μόνο λίγα από αυτά τα αποσπάσματα:



        «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».
-         «Το βιβλίον μου που τώρα διαβάζετε είναι μια απλή απόδειξις, ότι εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι».
-         «…περισσότερο προκαλώ εσάς τους αναγνώστας μου να συζητήσετε δια το Ταλμούδ και την Εβραϊκή θρησκεία. Προκαλώ περισσότερο εσάς επειδή σεις είσθε τα θύματα. Ξυπνήστε οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει...».

-         «Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην».
-         «Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε…»
-         «Θα δηλώσω με ειλικρίνεια και αλλού, ότι εάν οι Γερμανοί εθανάτωναν τους εβραιοσιωνιστάς εγώ – και πιστεύω δεν είμαι μόνος – δεν επρόκειτο να λυπηθώ. Οι εβραιοσιωνισταί είναι εγκληματίαι που προετοιμάζουν τον θάνατόν μας. Την εξαφάνισιν της Λευκής Φυλής την οποίαν τόσον μισούν, με φθόνον συμπιεσθέντα στο υποσυνείδητόν των, επί αιώνας.  Το ένστικτον αυτοσυντηρήσεως της Φυλής μας δεικνύει τον δρόμον του πολέμου, κατά του εβραιοσιωνισμού μέχρις εσχάτων».
-         «Σταματώ στην ιστορικήν αλήθειαν, η οποία διδάσκει την ηθικήν ανωτερότητα του εθνικοσοσιαλισμού».

-         «…Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι κοσμοθεωρία δια «κυρίους» όχι δια δούλους. Είναι πίστις υπερεχόντων ανθρώπων… δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, καταπιεστάς, παράσιτα, διαφθορείς, υπονομευτάς της ελεεινής Εβραΐλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς…»
-         «Η Λευκή Φυλή το 1945 υπέστη την μεγαλυτέραν καταστροφήν της ιστορίας της. Ο επικός αγών της Χιτλερικής Γερμανίας δια την κυριαρχίαν των Αρίων ετελείωσε, δίχως Νίκην».

-         « …Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώση η ημέρα, που θα κυματίσουν αι σημαίαι του Ναζισμού».


Το άθλιο φιλοναζιστικό βιβλίο το διαφημίζει ο δήθεν υπερασπιστής της Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.Ο γνωστός τηλεοπτικός μαϊντανός κατηγορεί κατά καιρούς το Κ.Κ.Ε για αντιδημοκρατική δράση.Ποιος ;;; O άθλιος κερδοσκόπος βιβλιοπώλης που βγάζει χρήματα προπαγανδίζοντας το ...ναζισμό !
Παρακάτω σας παραθέτω τα ντοκουμέντα από τις εκπομπές του Άδωνι Γεωργιάδη όπως τα απεκάλυψε ο ιός της Ελευθεροτυπίας  http://www.iospress.gr και τα οποία ο ίδιος εγώ ο Red Star επιβεβαιώνω ότι η απομαγνητοφώνηση των εκπομπών είναι ορθή.Κατέχω σχετικό αρχείο εις την αρχαίαν μορφήν βιντεοκασετών (lol)  από εκπομπές του του σταθμού του Καρατζαφέρη από την δεκαετία του 1990.(Χρήσιμη διαστροφή για έρευνα που είχα κάνει για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα)


Ο Άδωνις Γεωργιάδης και το βιβλίο του Πλεύρη 
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Αποσπάσματα από την εκπομπή τηλεοπτικών πωλήσεων βιβλίων "Ελλήνων Εγερσις" που μεταδίδεται καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στις 15:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό "Τηλεάστυ", ιδιοκτησίας Γιώργου Καρατζαφέρη. Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδότης των ομώνυμων εκδόσεων) και ο αδελφός του Αδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΛΑΟΣ και υποψήφιος νομάρχης Αθηνών στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006. Αναφέρονται στην προβολή του φιλοναζιστικού νέου βιβλίου του Κώστα Πλεύρη (βλ. "Το κρυφτούλι του κ. Καρατζαφέρη", Ελευθεροτυπία, 15/7/06)


Εκπομπή 26/5/2006
[Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη "Οι Εβραίοι", χωρίς να φαίνεται το εξώφυλλο].
Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλω να φανεί ούτε ο τίτλος. Μιλάμε για ένα βιβλίο μεγάλου σχήματος 1397 σελίδες. Κακώς ανέφερα και τον τίτλο την πρώτη μέρα. Δεν έπρεπε ούτε τον τίτλο να αναφέρω. Γιατί όπως ξέρω και όπως σας εξήγησα διαπραγματεύεται ένα θέμα που καίει. Ένα θέμα το οποίο είναι δύσκολο, ένα θέμα το οποίο καλό είναι να μην το προβάλλουμε τηλεοπτικώς διότι με την προβολή του μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο πολλές προσπάθειες που κάνουμε, δεχόμενοι λάσπη και συκοφαντία από ανθρώπους που δεν χάνουν ευκαιρία να εκδίδουν πιστοποιητικά ψευτοπροοδευτισμού, από ανθρώπους οι οποίοι μαγνητοφωνούν μία προς μία τις εκπομπές, τους τις δίνει μάλλον η ΚΥΠ, διότι αλλιώς δεν εξηγείται. Υπάρχει μια στήλη στην Ελευθεροτυπία, η οποία σου βγάζει τι είπες το 1997, λέει "απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη στο Τηλεάστυ, 2 Ιουνίου 1997". Και λες πού τη βρήκε, εγώ δεν την έχω. Προφανώς την έχει η Ασφάλεια. Από εκεί την παίρνουν, για να μη νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο.
Για να προστατέψουμε την προσπάθειά μας λοιπόν δεν θα δείξουμε αυτό το βιβλίο. Πρώτη φορά, σε όλη μου τη σταδιοδρομία, που έχω ένα βιβλίο που θεωρώ σημαντικό, τονίζοντας ότι δεν μπορώ να σας πω ότι συμφωνώ με όλα όσα γράφει, ένα βιβλίο, όμως, το οποίο επειδή αγγίζει ένα δύσκολο θέμα, και παρουσιάζει προκλητικά στοιχεία, επέλεξα να σας μεταφέρω μόνο την είδηση. Οσοι λοιπόν επιθυμείτε να αγοράσετε το βιβλίο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη πάνω σ' ένα θέμα το οποίο εκείνος το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, και νομίζω ότι οι απόψεις του είναι λίγο ως πολύ γνωστές, αλλά εδώ στοιχειοθετούνται από σειρά ντοκουμέντων, φωτογραφιών, αποφάσεων, κλπ, δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε και να εγγραφείτε εις τον κατάλογον της προτεραιτότητος, για να αρχίσετε να παραλαμβάνετε τα βιβλία αυτά από Δευτέρα. Λέω στον κατάλογο της προτεραιότητος, γιατί τα πρώτα αντίτυπα που πήραμε τα κρατήσαμε όλα για τα βιβλιοπωλεία και για τις εκθέσεις βιβλίου, υπενθυμίζοντας ότι αύριο, ημέρα Σάββατο, μετά τις 8 το βράδυ, θα βρίσκομαι και εγώ ως οικοδεσπότης στο περίπτερο των εκδόσεων Γεωργιάδη στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα βρίσκεται και ο συγγραφεύς, ο κ. Πλεύρης, με το νέο του βιβλίο και τα άλλα του βιβλία από τις εκδόσεις Ηλεκτρον. [...]
Σε κάθε περίπτωση, όσοι τηλεφωνήσετε τώρα, να ξέρετε ότι αυτό το βιβλίο το οποίο κωλύομαι και δεν μπορώ να δείξω έχει 60 ευρώ, αποτελείται από 1400 σελίδες, έχει περισσότερες από 1000 φωτογραφίες, είτε ντοκουμέντα, είτε έγγραφα, είτε οτιδήποτε άλλο, διαπραγματεύεται ένα θέμα δύσκολο, ένα θέμα το οποίο εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το προβάλω. Για ποιο λόγο; Διότι εγώ δεν μπορώ να εξασφαλίσω και την άλλη άποψη. Και επειδή δημοσιογραφικά και δεοντολογικά, όταν αγγίζεις ένα θέμα τόσο δύσκολο και δεν μπορείς να έχεις και την άλλη άποψη, αυτό δεν είναι σωστό, διότι αντιλαμβάνεσαι ότι θέλεις να προκαταβάλεις [sic] τους τηλεθεατές προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν θέλω να το κάνω εγώ, ειδικά αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Το αφήνω στην κρίση σας. Οσοι επιθυμείτε μπορείτε τηλεφωνώντας στο ------ να μάθετε περισσότερα γι' αυτό το βιβλίο και μπορείτε φυσικά να το παραγγείλετε. Είτε για να το παραλάβετε σπίτι σας, είτε σε ένα από τα βιβλιοπωλεία μας.
[Στο τέλος της ίδιας εκπομπής ξαναπαρουσιάζεται το βιβλίο]
Αδωνις Γεωργιάδης: Εχουμε και το βιβλίο μυστήριο. Δεν σας το δείχνω εγώ. Απλά, αν θέλετε ρωτήστε τι θέμα είναι και θα δείτε αν σας ενδιαφέρει ή όχι. Για να μη φανώ εγώ προκλητικός.
Εκπομπή 29/5/2006

[Στην αρχή παρουσιάζεται άλλο πρόσφατο βιβλίο του Πλεύρη "Ελληνική Δημιουργία Υπεροχής και Γραικύλοι". Στο τέλος παρουσιάζεται το βιβλίο "Οι Εβραίοι", χωρίς να φανεί το εξώφυλλο]
Αδωνις Γεωργιάδης: Πριν κλείσω με το βιβλίο του κ. Πλεύρη, αυτό το περίφημο βιβλίο [...] Και φυσικά το περίφημο αυτό βιβλίο, το οποίο δεν μπορώ να σας το δείξω, για ευνόητους λόγους. Είναι ένα βιβλίο βόμβα, είναι βιβλίο που προκαλεί. Αν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο θα το δείχναμε. Δεν μπορούμε, δεν το δείχνουμε. Οποιος θέλει, μπορεί να μάθει περί τίνος πρόκειται, τηλεφωνεί. Οποιος τελικώς το πάρει, τον ενημερώνω ότι στη σελίδα ---- θα τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. 1400 σελίδες το βιβλίο, 60 ευρώ το κόστος του. Στο τηλ. ----- να το αγοράσετε.

Εκπομπή 30/5/2006
Αδωνις Γεωργιάδης: 1400 σελίδες είναι το βιβλίο του κ. Πλεύρη.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Αδωνι, να σε ρωτήσω κάτι; Με παίρνουν πολλοί τηλέφωνο και μου λένε, γιατί δεν το δείχνετε;
Αδωνις Γεωργιάδης: Να πω ότι το βιβλίο αυτό θα το βρείτε στο τηλ. ------ Εχει 60 ευρώ, αποτελείται από 1400 σελίδες. Χτες αποκάλυψα ότι στη σελ. --- έχει μια συγκλονιστική αποκάλυψη, η οποία, όταν την πρωτοδιάβασα, πραγματικά ομολογώ ότι δεν το πίστευα, και αν δεν ήταν τόσο καλά στοιχειοθετημένη σε καμία περίπτωση δεν θα τη δεχόμουνα, όπως επίσης αύριο θα σας πω και άλλη μια σελίδα να κοιτάξετε, εσείς που έχετε αγοράσει το βιβλίο.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Εμένα μ' έχουν πάρει πάρα πολλοί τηλέφωνο και μ' έχουν ρωτήσει το εξής: γιατί δεν δείχνετε το βιβλίο; Εχετε δείξει τόσα και τόσα. Γιατί αυτό το βιβλίο το συγκεκριμένο δεν το δείχνετε; Δεν είναι και τόσο πια...
Αδωνις Γεωργιάδης: Πρώτα πρώτα Λεωνίδα να ξέρουν οι φίλοι τηλεθεατές ότι εγώ δεν φοβάμαι να δείχνω πράγματα και έχω συγκρουστεί και με ανθρώπους που θεωρητικά άλλοι δεν τολμούν να συγκρούονται. Να το ξέρεις αυτό.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Σωστό.
Αδωνις Γεωργιάδης: Στο συγκεκριμένο βιβλίο όμως υπάρχουν δύο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα και επειδή αγγίζει ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό, για το οποίο μπορεί να κατηγορηθούμε για ρατσισμό, για οτιδήποτε άλλο, δεν μπορώ να το δείξω και να θέσω όλο το κανάλι και την προσπάθειά μας στον κίνδυνο της προβολής ενός θέματος το οποίο για να παρουσιαστεί σωστά θα πρέπει να υπάρχει και η άλλη άποψη.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Σωστά.
Αδωνις Γεωργιάδης: Διότι εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι όσα λέει ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι έτσι και δεν δέχονται κανέναν αντίλογο, ούτε συμφωνώ με όλα όσα γράφει μέσα το βιβλίο. Τα λέω ξεκάθαρα αυτό. Όταν, λοιπόν, υπάρχει ένα βιβλίο, το οποίο είναι τόσο πολύ προκλητικό, ωραία στοιχειοθετημένο, με αποφάσεις, με πράματα-θάματα, τρομερό. Αλλά που από την άλλη έχει πάρει και ιδεολογική χροιά σε θέματα, σε ιδεολογίες τις οποίες εγώ αποστρέφομαι και απεχθάνομαι, τότε στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ να το προβάλω, διότι - να το προβάλω πότε; Χωρίς να έχω την άλλη άποψη, επαναλαμβάνω. Εάν μπορούσα να κάνω μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, να είναι από τη μία ο συγγραφεύς ο κ. Πλεύρης, να είναι από την άλλη η αντίθετη πλευρά και εγώ να είμαι στη μέση και να λέω εσύ γράφεις στην τάδε σελίδα του βιβλίου σου αυτά, αυτό το χαρτί, παρουσιάζεις αυτή την απογραφή του πληθυσμού, παρουσιάζεις αυτές τις διαταγές, τι έχει να απαντήσει η άλλη πλευρά; Ναι, θα τόκανα. Αφ' ης στιγμής, όμως, δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί καλώς ή κακώς η άλλη πλευρά δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει, να καθίσει δηλαδή με τον κ. Πλεύρη και να συζητήσει γι' αυτό το θέμα, τότε εγώ δεν μπορώ να το δείξω, δεν γίνεται. Διότι θα είναι σα να εγκρίνω όλα όσα γράφει, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές. Εγώ πιο πολύ το βλέπω αυτό το βιβλίο σαν ένα κείμενο, το οποίο παρουσιάζει κάποια στοιχεία, μέσα από ένα πολύ πλούσιο αρχείο ενός ανθρώπου, ο οποίος στο συγκεκριμένο θέμα έχει μια εξειδίκευση, αναμφίβολα, και σου δίνει και την οπτική γωνία της άλλης πλευράς. Το αν αυτά που γράφει δικαιώνουν τις απόψεις του συγγραφέως ή όχι, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη. Εγώ, όμως, ξαναλέω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, των 1400 σελίδων.
1400 σελίδες έχει το βιβλίο, κάνει 60 ευρώ. Δεν έχει παραπονεθεί κανείς απ' αυτούς που το έχουν πάρει ότι είναι ακριβό. Ισα-ίσα, όποιος το δει από κοντά, θα δει ότι τα 60 ευρώ είναι η φυσιολογική τιμή αυτού του βιβλίου. Μιλάμε για ένα βιβλίο γεμάτο φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία, φοβερό. Θέλω να ξέρετε ότι πρόκειται να αγοράσετε ένα προκλητικό βιβλίο. Ένα τόσο προκλητικό βιβλίο που εγώ δεν τολμώ να το δείξω. Όχι μόνο να το δείξω. Δεν τολμώ να πω το θέμα. Δεν τολμώ να παρουσιάσω και σημεία τα οποία είναι αναμφίβολα, όπως εκείνο το οποίο βλέπεις και τραβάς τα μαλλιά σου. Λες τι λέει εδώ; Πού βρέθηκε αυτό το πράγμα; Λέμε με χαρτιά και με έγραφα, έτσι; Λοιπόν δεν το κάνω, διότι -επαναλαμβάνω- δεν μπορώ να αφήσω κάποιον να πει, άρα δέχεσαι αυτά που γράφει το βιβλίο. Όχι δεν τα δέχομαι. Το ξεκαθαρίζω. Αλλά δεν δέχομαι και να ποινικοποιείται η άλλη άποψις στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως επίσης θέλω να πω - το είπα από την πρώτη στιγμή- εγώ στον κ. Πλεύρη έχω μια προσωπική υποχρέωσι. Ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, την εποχή του Telecity, εδώ με την εκπομπή του "Ιστορικές Μνήμες", ήταν ο πρώτος που με παρουσίασε στην ελληνική τηλεόραση, βοήθησε πάρα πολύ τας εκδόσεις Γεωργιάδη στα πρώτα τους βήματα μετά τον θάνατο των γονέων μας, κι αν θέλετε του χρωστάω -ποιο πράγμα;- να μεταφέρω σε σας την είδηση ότι οι εκδόσεις Ηλεκτρον εξέδωσαν αυτό το βιβλίο. Από κει και πέρα είναι στη δική σας καθαρά κρίση να αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε ή όχι. Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι αν και δεν έχουμε δείξει το βιβλίο, γίνεται θύελλα, γίνεται θύελλα, γίνεται πραγματικά ο κακός χαμός μ' αυτό το βιβλίο. Το θεωρώ φυσιολογικό, υπό την έννοια ότι τόσα χρόνια ακούγαμε τη μία πλευρά. Πολύ σπανίως ή ποτέ μας έχει δοθεί η ευκαιρία να ακούσουμε και την άλλη πλευρά. Καλή-κακή, σωστή-λάθος. Αρα λοιπόν όσοι επιθυμείτε να πάρετε αυτό το βιβλίο των 1400 σελίδων που διαπραγματεύεται αυτό το δύσκολο θέμα, μ' έναν προκλητικό -θα πω- τρόπο. Το ξεκαθαρίζω. Για να δεις Λεωνίδα ότι εγώ δεν παρασύρω τους τηλεθεατές, ούτε λέω τα πράγματα μισά. Είναι ο τρόπος συγγραφής προκλητικός.
Ισως με μια έννοια θα το λέγαμε στην κομμουνιστική γλώσσα "προβοκατόρικος". Αλλά από την άλλη, θέτει κάποια σημαντικά στοιχεία στη δημοσιότητα, τα οποία δεν μπορεί να αγνοηθούν. Εγώ, δηλαδή, αν ήμουν η άλλη πλευρά, και εφόσον η άλλη πλευρά θεωρεί ότι έχει δίκιο θα απαντούσα στο βιβλίο αυτό. Θα απαντούσα με στοιχεία.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Θα ήταν ωραίο.
Αδωνις Γεωργιάδης: Σίγουρα θα ήταν ωραίο, αλλά δεν πρόκειται να γίνει, διότι και παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα, η άλλη πλευρά έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει καμιά συζήτηση γι' αυτό το θέμα. Εμένα το να μην υπάρχει συζήτηση για ένα θέμα με ενοχλεί. Δεν μ' αρέσει.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Μα κερδίζουν πολλά λεφτά απ' αυτό. Είναι επιχείρηση.
Αδωνις Γεωργιάδης: Λεωνίδα, να μην μπλέξουμε. Γιατί αν μπλέξουμε, θα είναι σα να παίρνουμε θέση. Κι εγώ δεν παίρνω θέση αν αυτά που γράφει το βιβλίο είναι σωστά ή όχι. Ξεκαθαρίζω ότι έχω τρομακτικές ιδεολογικές διαφωνίες. Τρομακτικές. Υπάρχουν σημεία που εγώ ο ίδιος που αγαπώ τον κ. Κώστα του είπα "Εδώ δεν θα το γράψετε έτσι. Εγώ διαφωνώ." Αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να σας αποκρύψω την είδηση ότι αυτό το πράγμα κυκλοφόρησε. Και από κεί και πέρα ο καθένας θα ψάξει να το βρει.
[Αργότερα, στην ίδια εκπομπή:]
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Το βιβλίο βόμβα.
Αδωνις Γεωργιάδης: Κοίταξε. Το ότι είναι βόμβα. Χτες το πήρε ένας φίλος μου, πολύ δεινός ιστορικός και μου λέει: "τι βιβλίο είναι αυτό;" Του λέω "πώς σου φαίνεται;" Μου λέει "Ρε φοβάμαι να το έχω πάνω στο γραφείο, θα το βάλω κάτω μην εκραγεί".
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Χα χα χα.
Αδωνις Γεωργιάδης: Πραγματικά, δεν είναι υπερβολή. Ομολογώ ότι στο βιβλίο αυτό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο κ. Πλεύρης γενικά είναι άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Είναι κι αυτός προβοκάτωρ. Θυμάμαι κάτι εκπομπές με τον Πάγκαλο. Ξέρεις τι έγινε με τον Πάγκαλο;
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Ναι, πώς.
Αδωνις Γεωργιάδης: Στον Αντέννα. Εχει κάνει ο Πλεύρης δύο εκπομπές που είναι οι εκπομπές όλων των εποχών. Η μία με τον θανόντα Βασίλη Ραφαηλίδη. Ηταν στο Mega, όπου στο κλείσιμο της εκπομπής ο Ραφαηλίδης λέει προς τον Πλεύρη: "Εχω να συστήσω στον κ. Πλεύρη ένα βιβλίο, Οι συνέπειες του φασισμού στη μεταπολεμική Ελλάδα". Και λέει ο Πλεύρης: "Και εγώ έχω να συστήσω στον κ. Ραφαηλίδη ένα βιβλίο, Αι συνέπειαι του αυνανισμού εις προκεχωρημένην ηλικίαν". Και έγινε ο χαμός. Αφού κουνήθηκε η κάμερα από τα γέλια.
Το δε δεύτερο, μιλάει με τον Πάγκαλο. Ολη τη βδομάδα ο Αντέννα διαφημίζει ότι θαχουμε Πάγκαλο-Πλεύρη και δεν τόξερε ο Πάγκαλος! Πρετεντέρης ο παρουσιαστής. Και λέει ο Πάγκαλος: "Εγώ δεν δέχομαι να μιλήσω με τον κ. Πλεύρη". "Γιατί δεν δέχεσαι;" λέει ο κ. Πρετεντέρης. "Γιατί αν έπαιρνε ποτέ την εξουσία, ανθρώπους σαν εμένα θα μας έκανε σαπούνι". Εντωμεταξύ ο κ. Πάγκαλος είναι -ξέρετε- λίγο ευμεγέθης. Υπήρχαν οι προβολείς. Είχε ιδρώσει ο άνθρωπος. Και λέει ο Πλεύρης με την ειρωνεία του: "Εδώ που τα λέμε, θα κάνατε καλό σαπούνι". Και έγινε ο χαμός. Δεν έπρεπε να το πεί, κακώς το είπε. Εγώ του είπα, κακώς το είπατε. Την άλλη μέρα, γράφει η Ελευθεροτυπία: ο γνωστός τηλε-ναζί φασίστας Κώστας Πλεύρης, απείλησε τον Θόδωρο Πάγκαλο ότι θα τον κάνει σαπούνι. Δεν είπε αυτό. Πρόκειται περί χιούμορ.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Εχει αυτή την ειρωνεία.
Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλω να πω ότι αυτό το βιβλίο ξεπερνάει σε προκλητικότητα κι αυτά.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Εγώ δεν συμφωνώ.
Αδωνις Γεωργιάδης: Όταν τον είδα, του είπα "κ. Πλεύρη σας αγαπώ σας εκτιμώ, αλλά δεν μπορώ να το δείξω αυτό το βιβλίο. Ξεπεράσατε κάθε όριο".
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Μερικά πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κάνεις χιούμορ.
Αδωνις Γεωργιάδης: Ξεπέρασε κάθε όριο. Το βέβαιο είναι ότι όποιος ενδιαφέρεται να δει αυτό το -επαναλαμβάνω- προκλητικό βιβλίο, το οποίο εμείς ενσυνειδήτως επιλέξαμε να μην το δείξουμε, και εις το οποίο ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κακοήθη ότι δεν συμφωνούμε ιδεολογικά σ' αυτό το βιβλίο, το ξεκαθαρίζω προς πάσα κατεύθυνση, άρα όσοι το αγοράσετε θα ξέρετε ότι δεν είναι ένα βιβλίο με το οποίο εγώ συμφωνώ, ιδεολογικά τουλάχιστον, όχι επί των στοιχείων που έχει. Από κει και πέρα ο καθένας μόνος του να αποφασίσει αν θα το αγοράσει.
[Αργότερα, στην ίδια εκπομπή:]
Αδωνις Γεωργιάδης: Και φυσικά το βιβλίο που έχει κάνει τόση αίσθηση. Μου έχει έρθει τώρα ένα μήνυμα ότι γίνεται "χαμός" για το βιβλίο του κ. Πλεύρη. Κι άλλο ένα μήνυμα: "πανικός". Αρα δεν μπορεί να μας πει τι ακριβώς γίνεται.
Ένα περίεργο πράγμα. Λέω "διαφωνούμε με το βιβλίο" και όλος ο κόσμος πάει και το αγοράζει. Δεν είναι περίεργο αυτό; Δεν μπορεί να πει κανείς ότι το συστήνω "να πάρτε το γιατί αυτό λέει όλη την αλήθεια".
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Να πούμε την αλήθεια. Ολη αυτή η ιστορία με τις υποκλοπές απέδειξε ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Ότι υπάρχει ένα διεθνές συνωμοτικό σχέδιο. Διότι ποιος έχει τα κότσια να παρακολουθεί ολόκληρο πρωθυπουργό, ολόκληρο αρχηγό της ΕΥΠ.
Αδωνις Γεωργιάδης: Καλά τώρα! Δεν παρακολουθεί κανέναν σοβαρό πρωθυπουργό... Ενας σοβαρός πρωθυπουργός θα τους είχε πάρει τα κεφάλια.
[...]
Το συγκεκριμένο βιβλίο από τις εκδόσεις Ηλεκτρον (δεν είναι δική μας έκδοσις) είναι στην οδό Ιπποκράτους 85 για όσους θέλουν να πάνε από κοντά και να μιλήσουν ενδεχομένως με τον συγγραφέα. Οσοι επιθυμούν να το αγοράσουν θέλω να ξέρουν τα εξής. Πρώτον. Δεν προτίθεμαι να το δείξω. Δεν προτίθεμαι να αποκαλύψω περισσότερα, παρά το γεγονός ότι μέσα έχει διάφορα στοιχεία, τα οποία είναι συγκλονιστικά. Στη σελίδα --- υπάρχει ένα κείμενο, το οποίο, όταν το πρωτοδιάβαζα, έτριβα τα μάτια μου. Ελεγα "μα είναι δυνατόν; Μα αυτός; Που έχει πει αυτά; Ηταν έτσι;" Δηλαδή, εκεί πράγματι λες αν είναι δυνατόν. Μιλάμε για ένα πρόσωπο πολύ προβεβλημένο, το οποίο έχει παρουσιάσει τα μαρτύριά του από την κρίσιμη εκείνη εποχή, για να αποδειχτεί ότι ήταν φύλακας σε στρατόπεδο. Φοβερά πράγματα. Με χαρτιά και στοιχεία. Δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης.
Εχει πέραν των στοιχείων και μια προκλητική ιδεολογική χροιά, με την οποία δεν μπορώ να συμφωνήσω. Εάν δεν την είχε, πιθανόν να το έδειχνα.
[Και στο τελευταίο μέρος της ίδιας εκπομπής:]
Αδωνις Γεωργιάδης: Και τέλος, το περίφημο αυτό βιβλίο-μυστήριο. Με πήρε ένας φίλος μου, ο Χρήστος τηλέφωνο να μου θυμίσει αυτή τη φοβερή ατάκα του Πλεύρη. Είναι με κάποιον πολιτικό -δεν θα πω το όνομα- και του λέει είσθε γραικύλος κύριε. Ηταν στο Alter, στον Παυλόπουλο. Γίνανε έξαλλοι. Και λέει ο Παυλόπουλος -σωστά ο άνθρωπος- να το πάρετε πίσω. Εντάξει λέει ο Πλεύρης, το παίρνω πίσω, δεν είσθε γραικύλος, είσθε πολύ γραικύλος.
Λοιπόν ένα βιβλίο, το οποίο ομολογώ ότι ακόμα κι εμένα που είμαι εθισμένος στη λεπτή αυτή ειρωνεία του συγκεκριμένου ανθρώπου, μ' έχει αφήσει άναυδο. Δεν το παρουσιάζουμε, αλλά στο τηλ. ------- μπορείτε να πληροφορηθείτε για ποιο θέμα πρόκειται. Θα σας πουν τον τίτλο του, και μετά θα αποφασίσετε εσείς μόνοι σας αν υα το αγοράσετε ή όχι, λέγοντας για πολλοστή φορά ότι δεν συμφωνώ ιδεολογικά μ' αυτό το βιβλίο.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Παρόλο που ο συγγραφέας έχει δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσει όποιον αποδείξει ότι λέει κάτι παραποιημένο.
Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί δεν τα βάζουν μαζί του σ' αυτό το θέμα. Αν υπάρχει κάποιος, εγώ δέχομαι να οργανώσω συζήτηση και αύριο κιόλας. Αλλά να υπάρχει αντίλογος.

Εκπομπή 4/7/2006
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Υπάρχει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη που διαφοροποιεί τον Εβραϊσμό από τον Σιωνισμό.
Αδωνις Γεωργιάδης: Και έτσι είναι. Αλλά εγώ λέω, όση ώρα εμείς εδώ δεν παίρνουμε χαμπάρι, βομβαρδίζονται άμαχοι πολίτες. Ασχέτως ποιοι είναι, Τούρκοι να ήταν, τα ίδια θα λέγαμε. Είναι απαράδεκτο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να φέρεται σαν ζώο.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Σαν ζώο πραγματικά.
Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Και κανείς δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Τη στιγμή που παίρνεις και αποζημίωση γιατί κάποτε σε πονέσαν στο παρελθόν.
Αδωνις Γεωργιάδης: Καλά, άσε. Μην ανοίγεις αυτό το κεφάλαιο, είναι μεγάλο. Στο βιβλίο του Πλεύρη αυτό το κεφάλαιο αναλύεται εκατό τοις εκατό.
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Εχει απόλυτη σχέση.
Αδωνις Γεωργιάδης: Στο τηλ. --------- θα βρείτε και αυτά τα βιβλία και του Ροζέ Γκαροντί και του Κώστα Πλεύρη.

Εκπομπή 18/7/2006
Αδωνις Γεωργιάδης: Πριν από οτιδήποτε άλλο, ξεκινάω από το αγαπημένο μου βιβλίο. Ιδού. Πρέπει να σου πω ότι το βιβλίο αυτό το πήρα μαζί μου για να το διαβάσω καθοδόν στην πτήση προς την Αυστραλία. Η Αυστραλία είναι -πρέπει να ξέρεις- μια μέρα ταξίδι. Μιλάμε για το καινούριο βιβλίο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη από τις εκδόσεις Ηλεκτρον. Μιλάω γι' αυτό το βιβλίο, το οποίο από την πρώτη μέρα που το δείξαμε έχει κάνει θραύση και ομολογώ -αν και είναι ένα ιδιαίτερα προκλητικό βιβλίο- από την άλλη πλευρά, διαβάζοντάς το, σελίδα σελίδα στο αεροπλάνο δεν μπορώ παρά να πω ότι ο άνθρωπος αυτός, ο γνωστός ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, έχει κάνει πραγματικά συστηματική εργασία. Κι έχει κάνει πραγματικά συστηματική εργασία, διότι οτιδήποτε γράφει μέσα, μα η παραμικρή παράγραφος, έχει την αναφορά της σε κάποια συγκεκριμένη πηγή. Και ξέρετε ότι αυτό δημιουργεί μία εντύπωση για τον συγγραφέα και το βιβλίο που δύσκολα αντιμετωπίζεται.
Εγώ περίμενα Λεωνίδα ότι μετά από την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου ότι θα έχουμε δεχθεί κι εμείς επιθέσεις που τολμήσαμε και το δείξαμε έστω και έτσι στην τηλεόραση, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας πολύ περισσότερο. Αυτό δεν έχει συμβεί έως σήμερα. Ξέρεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Διότι πράγματι αυτά που γράφει μέσα, ασχέτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την ιδεολογική του οπτική -εγώ διαφωνώ με την ιδεολογική του οπτική, το ξεκαθαρίζω- απλά μέσα υπάρχουν στοιχεία συγκλονιστικά.
Όταν προσγειώθηκα στη Μελβούρνη έλεγα Θεέ μου μη με πιάσουν στο αεροδρόμιο και με συλλάβουν μ' αυτό το βιβλίο. Για τέτοιο βιβλίο μιλάμε τώρα.
Ερχομαι και ξαναλέω ότι στο τηλ. ------.
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου ήδη εξαντλείται. Είναι φοβερό το πόσο πολύ κυκλοφορεί το βιβλίο αυτό και στα βιβλιοπωλεία και με πόση ζέση οι βιβλιοπώλες το κυκλοφορούν στην Ελλάδα πλέον. Αρχίζει να διαδίδεται από στόμα σε στόμα και από χέρι σε χέρι. Αυτό μου έχει κάνει τρομακτική εντύπωση. Προχτές ήμουν στην έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης και ήταν ένας δύο αναγνώστες μας, οι οποίοι μου είπαν σχεδόν συνωμοτικά "κ. Γεωργιάδη δεν είναι δυνατόν αυτές οι σελίδες που λέτε στην τηλεόραση και τρελαίνεσαι". Στο --- έχει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μίας πόλεως που δεν αναφέρω το όνομά της. Θα πω τι λέει αυτή η απόφαση και θα καταλάβετε. Που λέει, εν έτει 1948 ότι χτίζουμε καμινάδες και φούρνους για τουριστικούς λόγους.
Το καταλαβαίνετε τι σας λέω τώρα; Μιλάμε για ένα βιβλίο το οποίο όποιος δεν το έχει αγοράσει ακόμη δεν έχει καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε. Στο τηλ.--------. Και επαναλαμβάνω, αν και η οπτική γωνία του συγγραφέως με βρίσκει διαφωνούντα, αν και θεωρώ πως πραγματικά θα μπορούσαν να λείπουν πολλά πράγματα από μέσα και αυτό το λέω με αγάπη προς τον κ. Πλεύρη, διότι το βιβλίο τον αδικεί λόγω της ιδεολογικής του γραμμής. Αν και είναι ένα προκλητικό βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί με πολύ μεγάλη προσοχή και προς το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ όλα όσα γράφει, αλλά απ' την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία, τα οποία εάν δεν τα έχετε υπόψη σας, πραγματικά ζείτε στο σκοτάδι.
Στο τηλ.-----.
Αυτό το βιβλίο, το οποίο το δείχνουμε εδώ και πολλές ημέρες θα το βρείτε με ένα απλό τηλεφώνημα στο ------- και θα έρθει στην οικία σας εντός ολίγων ημερών και αφού έρθει εις την οικίαν σας και αρχίζετε να το διαβάζετε μετά θα δείτε εάν καλώς ή κακώς το πήρατε. Αλλά εγώ σας λέω το εξής. Ότι μέσα υπάρχουν πράγματα τα οποία σε κάνουν να τρελαίνεσαι.
Ηρθε προχτές Λεωνίδα στην έκθεση ένας άλλος κύριος, ο οποίος μου λέει για να δω κ. Γεωργιάδη αυτό το βιβλίο που δείχνετε τι πράγμα είναι τελικώς. Του δείχνω λοιπόν. Μου λέει εγώ δεν θέλω να το πάρω, διαφωνώ με τον κ. Πλεύρη, έχω τελείως διαφορετικές πολιτικές απόψεις, έχω πάρει μερικά βιβλία του, διότι ομολογώ ότι είναι ένας ιστορικός, ο οποίος έχει γράψει σπουδαία βιβλία, αλλά φοβάμαι ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα είναι πολύ προκλητικό. Του λέω, είναι προκλητικό. Αλλά, μου λέει, θέλω να δω τη σελίδα αυτή που λέτε. Του ανοίγω τη σελίδα αυτή, το διαβάζει...
Λεωνίδας Γεωργιάδης: Φαντάσου τι έπαθε ο άνθρωπος.
Αδωνις Γεωργιάδης: Και πήρε δύο αντίτυπα. Μου είπε ότι πήρε και ένα για ένα φίλο του. Του λέω, μα εσείς λέγατε ότι δεν θα το πάρετε. Μου λέει, μα δε γίνεται. Και μόνο μ' αυτό γι' αυτή τη σελίδα πρέπει να το έχω. Κι είναι άλλες 1400 σελίδες.
Ξέρεις σε πόσους το έχω δείξει; Μου λένε, τι λέει σ' αυτή τη σελίδα; Μόλις το δείχνεις σε κάποιον τρελαίνεται. Λέει, αμάν, είναι δυνατόν; Τηλ. -----, με 60 ευρώ το βιβλίο από τις εκδόσεις Ηλεκτρον στη διάθεσή σας.

Εκπομπή 19/7/2006

Αδωνις Γεωργιάδης: Στο τηλ. ----- όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης για ορισμένα πράγματα στο τηλ. ----- και σήμερα προσφέρουμε δύο ειδών βιβλία. Το ένα είναι το πακέτο με τα βιβλία του Ροζέ Γκαροντί από τις εκδόσεις Νέα Θέσις που από 55 ευρώ θα βρείτε με 40 ευρώ. Είναι αυτά τα τρία βιβλία. Και το δεύτερο είναι αυτό το περίφημο βιβλίο του Κώστα Πλεύρη από τις εκδόσεις Ηλεκτρον των 1400 σελίδων, μέσα εις το οποίον πάρα πολλά τέτοια θέματα τίθενται και ξεκαθαρίζονται.
Επαναλαμβάνω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω δείξει ποτέ. Ο λόγος που δεν το δείχνω, το έχω ξεκαθαρίσει, είναι γιατί δεν προτείνω αυτό το βιβλίο, διότι ίσως ο συγγραφέας το έχει παρακάνει σε ορισμένα σημεία, από την άλλη πλευρά όμως, δεν σου κρύβω Λεωνίδα ότι όταν οδηγούσα προχτές το αυτοκίνητό μου και άκουγα στο ραδιόφωνό μου τον εκπρόσωπο των Παλαιστινίων να λέει για το πόσα παιδιά πέθαναν το Σαββατοκύριακο στη λωρίδα της Γάζας... [...]
Λοιπόν, στο τηλ. ------ εάν δεν έχετε πάρει ακόμα αυτά τα βιβλία σήμερα είναι μια ευκαιρία, διότι πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξουμε την αντίδρασή μας σ' αυτό το οποίο γίνεται. Τηλέφωνο -----, είτε τα 3 βιβλία του Ροζέ Γκαροντί, είτε το βιβλίο από τις εκδόσεις Ηλεκτρον του Κώστα Πλεύρη.

H κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ελευθεροτυπίας έφτασε στα άκρα, όταν η Ελευθεροτυπία ξεμπρόστιασε τον βουλευτή του Λ.Ορθόδοξου Συναγερμού.Ιδού το εξώδικο του Άδωνι και η αποκαλυπτική απάντηση της Ελευθεροτυπίας:


Σε εξώδικη επιστολή του προς την «Ε» ο κ. Γεωργιάδης γράφει τα εξής:

«Εγώ στα πλαίσια των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, εδώ και πολλά χρόνια, πολύ προτού εμπλακώ με την ενεργό πολιτική δράση, παρουσιάζω τηλεοπτικές εκπομπές προβολής και κριτικής βιβλίων. Εχω δείξει πολλά βιβλία σχεδόν από όλους τους εκδοτικούς οίκους της χώρας, άλλοτε συμφωνώντας και άλλοτε διαφωνώντας με αυτά που γράφουν.

Οσον αφορά το βιβλίο το οποίο αναφέρατε, είναι το μόνον από τα βιβλία του κ. Πλεύρη, το οποίο ουδέποτε διεφήμισα. Μάλιστα, στο δημοσίευμά σας αναφέρετε ότι απλώς και για διαφημιστικούς τάχα λόγους δεν έχω δείξει το εξώφυλλο. Λάθος! Ουδέποτε έχω αναφέρει καν τον τίτλο και το θέμα του βιβλίου. Αυτό το οποίο έχω κάνει είναι να ενημερώσω ότι ο κ. Πλεύρης κυκλοφόρησε ένα νέο μεγάλο βιβλίο, το οποίο και δεν το δείχνω στους τηλεθεατές μου διότι διαφωνώ με το περιεχόμενό του.

Στην δόκιμη ένσταση κάποιου, τότε γιατί το αναφέρω, σας απαντώ το εξής: Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί σχεδόν σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία των Αθηνών, μάλιστα για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτω και αποδείξεις λιανικής πωλήσεως από ορισμένα μόνον από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία των Αθηνών, απ' όπου έστειλα συνεργάτες μου και το αγόρασαν μετά το συκοφαντικό σας δημοσίευμα.

Ετσι αποφάσισα να επισημάνω την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου ως εκδότης μη θέλοντας να στρουθοκαμηλίσω ότι αγνοώ την ύπαρξή του και παράλληλα να εξηγήσω και να προειδοποιήσω τους τηλεθεατές μου ότι κατά τη γνώμη μου το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί με πολύ μεγάλη προσοχή, λόγω της ακραίας ιδεολογικής του τοποθετήσεως.

Στην ερώτησή σας γιατί το εμπορεύομαι, θα σας απαντήσω ότι δεν τυγχάνω εκατομμυριούχος, ζω από την εργασία μου και όπως όλα τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία έτσι το εμπορεύομαι και εγώ. Εάν αποτελεί ναζιστική προπαγάνδα να εμπορεύεσαι αυτό το βιβλίο, δηλώνοντας μάλιστα ότι διαφωνείς με το περιεχόμενό του, τότε τι να πει κανείς για τα βιβλιοπωλεία που το έχουν στην βιτρίνα τους άνευ καμιάς προειδοποιήσεως;

Σχετικά με την αναφορά σας στο ότι δεν δείχνω το εξώφυλλο για διαφημιστικούς τάχα λόγους, σας απαντώ ότι εάν διάβαζα έστω και μερικά από τα αποσπάσματα του Ταλμούδ φέρ' ειπείν που το βιβλίο αυτό περιέχει, τότε το βιβλίο θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Οσον αφορά τώρα την εμπλοκή στην υπόθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι άδικη και άστοχη. Το Τηλεάστυ είναι ένα ελεύθερο βήμα και ουδέποτε μου έχει ασκηθεί η οποιαδήποτε προληπτική λογοκρισία σε αυτά που λέω και σε αυτά που δείχνω. Το γεγονός της κυκλοφορίας του βιβλίου αυτού ο Πρόεδρος το πληροφορήθηκε από το δημοσίευμά σας, αλλά και πάλι τον ευχαριστώ, διότι, παρά τον πολιτικό εκβιασμό που επιχειρήθηκε, πιστός στις δημοκρατικές του αρχές επέλεξε να μην επιβάλει καμία λογοκρισία».

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Πλεύρης σε εκτενή επιστολή του προς τον «Ιό» απαριθμεί τα κατ' αυτόν σημαντικά στοιχεία του βιβλίου του, επαναλαμβάνοντας όλα τα κλασικά αντισημιτικά στερεότυπα. Σχετικά με όσα του καταμαρτυρούμε, γράφει τα εξής:

«Από τας 1.400 σελίδας απεμόνωσες 2-3 φράσεις και τας παρεποίησες. Κρίμα. Υπέθετα ότι θα είχες κάτι να αντιτάξης στα στοιχεία μου ώστε να γίνη διάλογος. Πάντως, σε προκαλώ εις τηλεοπτικήν συζήτησιν, που θα είχε πολύ ενδιαφέρον και που πιστεύω ότι δεν θα τολμήσης, αλλ' ετόλμησες να καταστής συνήγορος των Εβραίων. Πράγματι, χρειάζεται τόλμην να υποστηρίξη κάποιος τους Εβραίους, τώρα που διαπράττουν φρικαλέα εγκλήματα εναντίον των Ελληνογενών Παλαιστινίων.

Αναληθώς αναφέρεις ότι γράφω υπέρ της εξολοθρεύσεως των Εβραίων. Ουδαμού ισχυρίσθην κάτι τέτοιο. [...] Οσον αφορά τα περί χούντας κ.τλ., ουδέποτε έκρυψα την ιδεολογίαν μου και είναι τιμή μου που συνειργάσθην με το Στρατιωτικόν Καθεστώς της 21ης Απριλίου. [...] Προκειμένου περί του Ναζισμού κτλ. θα γράψω ό,τι πιστεύω εγώ ως ορθόν και όχι ό,τι θέλει η εβραϊκή προπαγάνδα».

Η απάντηση του «Ιού»
Με τον κ. Πλεύρη και με τη ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι φυσικά δυνατός κανένας διάλογος. Είναι δικαίωμά του να πιστεύει ό,τι θέλει και να γράφει ό,τι θέλει, όσο κι αν το περιεχόμενο του τελευταίου βιβλίου του εμπίπτει στον σχετικό νόμο που απαγορεύει τη ρατσιστική προπαγάνδα. Η ελευθερία του λόγου πρέπει να ισχύει ακόμα και για τους εχθρούς της ελευθερίας. Αλλά πάει πολύ να ζητάει «διάλογο» και την ίδια ώρα να ισχυρίζεται ότι «δεν έγραψε υπέρ της εξοντώσεως των Εβραίων»! Μα όλο το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη δικαιολόγηση της ναζιστικής πολιτικής απέναντι στους Εβραίους και το μόνο που έχει να προσάψει στα φασιστικά καθεστώτα είναι ότι δεν ολοκλήρωσαν το «έργο» τους. «Κρίμα», γράφει στη σελ. 1.204, «Οι ναζί έπρεπε να είχαν απαλλάξει την Ευρώπην από την εβραιοσιωνιστικήν παρουσίαν». Και στη σελ. 496: «Ο Μουσολίνι στα πολλά του λάθη προσέθεσε και το ότι δεν είχε σκοπό να εξοντώσει Εβραίους».

Επαναλαμβάνουμε ότι το βιβλίο του κ. Πλεύρη δεν περιέχει τίποτα το νέο. Πρόκειται για αναπαραγωγή της γνωστής αντισημιτικής και ναζιστικής προπαγάνδας. Ακόμα και τα περιβόητα πλαστά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» αναπαράγονται μέσα στο βιβλίο αυτούσια, ενώ οι σελίδες του ξεχειλίζουν από θαυμασμό για τους ηγέτες του ναζισμού.

Αλλά ο κ. Πλεύρης και οι απόψεις του είναι γνωστές. Δεν επρόκειτο να ασχοληθούμε με τον ίδιο και το βιβλίο του, αν δεν το πρόβαλλε με τόσο συστηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος, του ΛΑΟΣ, το οποίο προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να μας πείσει ότι έχει ξεκόψει με το ακροδεξιό, ρατσιστικό και αντισημιτικό παρελθόν του.

Τώρα επιχειρεί ο κ. Γεωργιάδης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σημειώνουμε κατ' αρχάς το παράδοξο να επικοινωνεί μέσω εξωδίκων με τον Τύπο ένας εκπρόσωπος Τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος. Το ίδιο διέπραξε πριν από λίγες μέρες για να απαντήσει σε ένα εύστοχο σχόλιο του Γιάννη Χάρη στα «Νέα».

Και τώρα επιχειρεί να μας βγάλει όλους τρελούς, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε διαφήμισε το βιβλίο και ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν τα βιβλιοπωλεία. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

1. Η εκπομπή «Ελλήνων Εγερσις», που παρουσιάζει καθημερινά ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης με τον αδελφό του Λεωνίδα από το κανάλι του κ. Καρατζαφέρη («Τηλεάστυ») και άλλη μία τηλεοπτική συχνότητα, δεν είναι ένα απλό τηλεοπτικό βιβλιοπωλείο. Είναι εκπομπή «ιδεολογικού» περιεχομένου με πολιτικές αναλύσεις και προπαγάνδα υπέρ των θέσεων του κόμματός τους. Ολα τα βιβλία που παρουσιάζονται εντάσσονται στην προπαγάνδα αυτή.

2. Καθημερινά επί πολλές βδομάδες παρουσίαζε το αντισημιτικό και φιλοναζιστικό αυτό βιβλίο περιγράφοντας πόσο τεκμηριωμένο είναι, πόσες φωτογραφίες, ντοκουμέντα κλπ. περιέχει. Στην ιστοσελίδα του «Ιού» έχουμε αναρτήσει εκτενή αποσπάσματα αυτών των εκπομπών που αποδεικνύουν ότι ο κ. Γεωργιάδης διαφήμιζε το βιβλίο του Πλεύρη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

3. Είναι αλήθεια ότι κατά την παρουσίαση του βιβλίου έδειχνε μόνο το πλάι (για να φαίνεται ο όγκος του) και όχι το εξώφυλλο, ενώ απέκρυπτε και τον τίτλο του (με εξαίρεση την πρώτη φορά), αλλά από τα συμφραζόμενα ήταν σαφές ότι αναφερόταν στους Εβραίους.

4. Επίσης, αλήθεια είναι ότι σε κάθε αναφορά του δεν παρέλειπε να πει ότι το βιβλίο είναι «προκλητικό», ότι ο «συγγραφέας ξεπέρασε τα όρια» και ότι ο ίδιος έχει διαφωνίες με την «ιδεολογική του οπτική». Οι επιφυλάξεις όμως αυτές αποδεικνύονταν απλό φύλλο συκής, όταν στην ίδια εκπομπή ο κ. Γεωργιάδης έσπευδε να πει ότι το βιβλίο αυτό είναι «το αγαπημένο του», ενώ δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνει το πόσο «περίφημο» είναι, πόσο μεγάλη είναι η εκδοτική επιτυχία του και πόσο διαδίδεται στόμα με στόμα.

5. Ενδεικτικό για το πόσο ανοιχτά διαφήμιζε τον Πλεύρη και το βιβλίο του ο κ. Γεωργιάδης είναι το γεγονός ότι κάλεσε τους τηλεθεατές στο περίπτερο των εκδόσεών του στην Εκθεση Βιβλίου για να συναντήσουν από κοντά τον Πλεύρη, ενώ σε άλλη εκπομπή έδινε τη διεύθυνση του γραφείου του Πλεύρη για να πάνε εκεί οι τηλεοπαδοί του ΛΑΟΣ να ενημερωθούν.

6. Ακόμα και μετά το δημοσίευμά μας, η εκπομπή «Ελλήνων Εγερσις» συνέχιζε να διαφημίζει το βιβλίο του Πλεύρη διά στόματος Γεωργιάδη: «Οτιδήποτε γράφει μέσα, μα η παραμικρή παράγραφος έχει την αναφορά της σε κάποια συγκεκριμένη πηγή». «Μιλάμε για ένα βιβλίο, το οποίο όποιος δεν το έχει αγοράσει ακόμη δεν έχει καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε» (εκπομπή 18/7/06).

7. Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και το δράμα της Μέσης Ανατολής επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης για να προωθήσει τον Πλεύρη: «Εάν δεν έχετε πάρει αυτό το βιβλίο, σήμερα είναι μια ευκαιρία, διότι πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξουμε την αντίδρασή μας σ' αυτό το οποίο γίνεται» (19/7/06).

Κακά τα ψέματα. Κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν είναι δυνατόν να πατά συνεχώς σε δύο βάρκες. Τα προσχήματα του τύπου «εγώ διαφωνώ αλλά είναι το αγαπημένο μου βιβλίο» ή «δεν σας λέω περί τίνος πρόκειται, αλλά μιλάω γι' αυτό επί μισή ώρα» δεν είναι πιστευτά ούτε από τους πιο αφελείς. Τα πράγματα είναι απλά. Ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να προβάλει τη ναζιστική προπαγάνδα του Πλεύρη. Ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε τη συγκατάθεσή του. Καθώς φαίνεται, τα στελέχη του ΛΑΟΣ θεωρούν ότι αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για αντισημιτική προπαγάνδα. Αλλωστε, τις ίδιες μέρες η εφημερίδα τους, η «Α1», επέμενε στην ορθότητα του πρωτόλειου ρατσιστικού σχήματος «τον Εβραίο κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Η υπόθεση ξεπερνά τα όρια του ΛΑΟΣ, διότι ο διευθυντής της εφημερίδας Θανάσης Μυλωνόπουλος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη.
 

(Ελευθεροτυπία, 5/8/2006)


Tα συμπεράσματα δικά σας.Εγώ απλώς να πως πως θα επανέλθω στο θέμα όταν το επιτρέψει ο χρόνος μου και η επικαιρότητα.
Όσοι θέλετε να πάρετε και άλλη μια γεύση του τι σημαίνει ΛΑ.Ο.Σ. διαβάστε μια πολύ καλή ανάρτηση με τίτλο "Το Μαύρο DVD"
παρακάτω, με πάρα πολλά στοιχεία και ντοκουμέντα.http://jungle-report.blogspot.com/2008/01/dvd.html

 



Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: