Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο λαός μας βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νίκη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που κατέκλεισαν τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων σήμερα απαιτώντας να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μνημόνιο και να μην ψηφιστεί το νέο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, με την παρεμπόδιση διαδηλωτών να κατέβουν στο Σύνταγμα και το όργιο καταστολής σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Παρά το ότι επί ώρες έπεφταν δακρυγόνα, κρότου λάμψης, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό τρόμου και παρά τους ασφαλίτες και τους φασίστες προβοκάτορες που χρησιμοποίησαν, οι διαδηλωτές όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά απέκρουσαν την αστυνομική επίθεση και επέστρεψαν στη πλατεία. Το Σύνταγμα γέμισε και πάλι από διαδηλωτές αποφασισμένους να συνεχιστεί η αντίσταση του λαού απέναντι στην επίθεση όλου του αστικού πολιτικού κόσμου και των εντολέων του, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Οι πολιτικές εξελίξεις, που δρομολογήθηκαν κάτω από την λαϊκή πίεση, με την αναζήτηση διάφορων παραλλαγών κυβερνητικής συνεργασίας, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, που ναυάγησαν και κατέληξαν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ναι μεν δείχνουν το ζόρι του συστήματος να περάσει τα μέτρα, εξακολουθούν όμως να κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση.
Ο λαός μας για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νίκη. Μια νίκη που θα την πετύχει με απεργίες, στους δρόμους και στις πλατείες με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα για να τσακίσει τις δυνάμεις της επίθεσης και τα σκοτεινά τους σχέδια που στόχο έχουν να προετοιμάσουν νέα αντιλαϊκά πολιτικά σενάρια για να εκτονώσουν την οργή του.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: