Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Δραματική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι.Σενάριο σύμπραξης για 180 «ναι» ή για άμεση προσφυγή στο λαό.


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής.www.naftemporiki.gr

Δραματική τροπή προσλαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να κινείται κυριολεκτικά επί ξυρού ακμής, αλλά και τη χώρα να μετεωρίζεται στο χείλος της αβύσσου μιας οδυνηρής χρεοκοπίας, η οποία θα γύριζε την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω.
Ο βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης.
Αργά χθες το βράδυ, η Προεδρία της Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσαν έκτακτη συνάντηση των κ.κ Παπούλια- Παπανδρέου, για σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι.
Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλωρίνης του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη, ο οποίος με τη δήλωσή του αμφισβητεί συνολικά την ασκούμενη οικονομική πολιτική, αλλά και τη σαφή δήλωση του βουλευτή Κοζάνης, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθώς και τις αμφίσημες δηλώσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κ. Ρομπόπουλου, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο να καταψηφισθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται, μετά και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες, στους 154-153 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α.Παπανδρέου, είχε σε ανύποπτο χρόνο εκμυστηρευθεί ότι δεν πρόκειται να αφεθεί να συρθεί σε εξελίξεις που δεν ελέγχει και σε κάθε περίπτωση να δεχθεί να κυβερνήσει με μια ασθενή πλειοψηφία.
Ο βουλευτής Κοζάνης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης.
Η ανακοίνωση της επίσκεψής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πυροδότησε πλήθος σεναρίων, τα οποία ενίσχυσε και η απροθυμία των συνεργατών του να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το «κατεπείγον» της συνάντησής του με τον ανώτατο Πολιτειακό παράγοντα.
Σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ωρών, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την πρόθεσή του να ζητήσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα να ψηφισθεί πλέον, από 180 βουλευτές κι όχι από 151, κάτι που απαιτεί και τη σύμπραξη κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ.
Κατ΄άλλες εκτιμήσεις, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ζητήσει εκλογές, προκειμένου ο λαός να δώσει τη λύση στη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, πριν αυτή καταστεί ολέθρια για τη χώρα. Ενώ δεν έλειψαν και οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και με το θεσμικό βάρος του αξιώματός του να πιέσει για μια λύση κυβέρνησης συνεργασίας.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: