Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση που καταρρέει βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

ENET.GR



Την εικόνα μιας κυβέρνησης που καταρρέει και παίζει «το τελευταίο της χαρτί» έχουν σχηματίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου συνεδρίασε χθες για να αποφασίσει την πολιτική γραμμή που θα χαράξει στο άμεσο μέλλον.

Για τον λόγο αυτό στην ηγεσία του ΣΥΝ θεωρούν ότι το ενδεχόμενο των εκλογών είναι κοντά.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πολιτικής συμμαχίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προέδρο της Δημοκρατίας, «διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, τη μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας. Η στάση μας είναι δεδομένη. Δεν συναινούμε στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού, απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του και διεκδικούμε το δικαίωμά του να αποφασίσει για το μέλλον του».

Χθες, μετά την πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Κάρολο Παπούλια, ζητώντας διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της σύσκεψης και για το ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία. Απέδωσε στην κυβέρνηση ρεσιτάλ ανευθυνότητας, καθώς, όπως είπε στον Πρόεδρο, υπάρχει ο κίνδυνος ενόψει της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών να πυροδοτηθούν προβλήματα στις αγορές και να υπάρξει κίνδυνος να καταρρεύσουν οι τράπεζες στην Ελλάδα.
* Σε συνειρμούς περί συνενοχής οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ η επιμονή της κυβέρνησης να μην τοποθετείται επισήμως στις δηλώσεις Δαμανάκη για τον κίνδυνο επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
Ο λαλίστατος κατά τα λοιπά υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν βρήκε να πει λέξη για την Ελληνίδα κοινοτική επίτροπο, αν και προκλήθηκε επανειλημμένως από τον Αλ. Τσίπρα που ζήτησε χθες στη Βουλή καταδίκη ή παραίτησή της.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά της Μαρίας Δαμανάκη και ενέπλεξε στο όλο θέμα ευθέως και την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο ανίκανη να διαπραγματευτεί αλλά και επικίνδυνη.
ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR,Θ.ΤΣ.-Α.Ν.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: