Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Οι χιλιάδες που μαζευόμαστε επί τρεις μέρες στο Σύνταγμα είμαστε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ένα ποτάμι οργής που αναζητά το δρόμο της αντίστασης ενάντια σε όσους δεν μας αφήνουν στην κυριολεξία να ζήσουμε.
Στις συγκεντρώσεις αυτές δεν περισσεύει κανένας. Όλοι έχουμε λόγο και ρόλο στο φούσκωμα αυτού του χείμαρρου αντίστασης είτε μιλάμε μέσω διαδικτύου, είτε στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία μας, είτε στις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες μας.
Με αυτή την έννοια δεν καταλαβαίνουμε κάποιους αυτόκλητους διοργανωτές μιας αυθόρμητης στο ξεκίνημά της αντίδρασης ενάντια σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και σε αυτά που μας ετοιμάζουν, οι οποίοι αποφάσισαν με το έτσι θέλω πως όσοι επιλέγουν να συμμετέχουν συλλογικά δεν έχουν θέση στο Σύνταγμα και πολύ περισσότερο δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους με τον τρόπο που οι ίδιοι επιλέγουν.
Σε μια συγκέντρωση όπου από αυτά που προβάλλονται είναι η αντίθεση σε πρακτικές αποκλεισμού και επιβολής και όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο θέλει, η αναπαραγωγή τέτοιων πρακτικών δεν χωράει, και δείχνουν ότι κάποιοι στο όνομα της δήθεν ανεξαρτησίας πάνε να επιβάλουν την άποψή τους.
Εμείς τέτοιες πρακτικές τις καταδικάζουμε από όποιον και αν προέρχονται και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθένα να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις με όποιον τρόπο επιλέγει αυτός. Είτε ατομικά είτε συλλογικά. Το ίδιο καλούμε να κάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε για να ενισχύσουμε αυτόν αγώνα με όποιον τρόπο μπορούμε πιστεύοντας ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί ο εχθρός είναι κοινός και αυτόν πρέπει να στοχεύουμε.

Σύνταγμα, 27 Μαΐου 2011
Το γραφείου τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: