Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα μετά την σύσκεψη αρχηγών. «Χρεοκοπία διαρκείας» βλέπει η γ.γ. του Κ.Κ.Ε.


Σε κριτική του οικονομικοπολιτικού οικοδομήματος της ευρωζώνης προχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Μίλησε για χρεοκοπία διαρκείας, ανεξάρτητα από το αν η χώρα βγει από την κρίση και μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να διεξάγει "πόλεμο" απέναντι στα μονοπώλια, σημειώνοντας ότι κυριαρχούν σε κάθε κλάδο της οικονομίας και κάθε τομέα. Εκτίμησε ότι η οικονομική ανισομετρία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα οξυνθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκλιση μισθών και επιπέδου ζωής, αλλά αντιθέτως θα μεγαλώσουν οι αποκλίσεις.

Πρόσθεσε ότι η οικονομική ανισομετρία φέρνει και την πολιτική ανισομετρία και κάλεσε τον λαό να μην παγιδευθεί σε "εκιβαστικά διλήμματα"

Οι δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ είχαν προεκλογικό άρωμα, καθώς υποστήριξε ότι το ΚΚΕ με τη στάση του και όσα έχει πει την τελευταία 20ετία είχε προβλέψει την κρίση και μπορεί να εγγυηθεί την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Ζήτησε συμπαράταξη και συμπόρευση των πολιτών με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: