Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Γραμματείας ΠΑΜΕ- ΕΥΔΑΠ .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ



Εργαζόμενοι – εργαζόμενες – νέοι – γυναίκες – αυτοαπασχολούμενοι – συνταξιούχοι – λαέ της Αθήνας,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΛΑΟΣ συνεχίζει την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από λαϊκές κατακτήσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, στην υγεία, παιδεία κλπ.
Ταυτόχρονα προχωρά αδίστακτα στην τελική φάση των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ μαζί και της ΕΥΔΑΠ, που την παραδίδει βορά στα αρπακτικά νύχια των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων.
Η ΕΥΔΑΠ είναι επιχείρηση με υποδομές έτοιμες, διαχειρίζεται αγαθό απαραίτητο για τον άνθρωπο όπως το νερό, άρα οι επιχειρηματίες που θα την αγοράσουν θα έχουν σίγουρο και μεγάλο κέρδος.

Η ακρίβεια στα τιμολόγια στο νερό, στο ρεύμα, αέριο, τηλέφωνο, διόδια, καύσιμα ξεζουμίζει κυριολεκτικά τα λαϊκά νοικοκυριά.
Το νερό, που είναι φυσικό λαϊκό αγαθό, θα έπρεπε να προσφέρεται πολύ φθηνά στο λαό και δωρεάν σε ανέργους, μικροσυνταξιούχους, σε ομάδες του πληθυσμού που δύσκολα τα βγάζουν πέρα , ενώ σήμερα είναι ακριβό γιατί είναι εμπόρευμα. Τα τελευταία χρόνια η ΕΥΔΑΠ έχει αυξήσει τα τιμολόγια 160%. Η παράδοση του στους ιδιώτες θα το κάνει ακόμη πιο ακριβό και αμφίβολης ποιότητας.
Η κυβέρνηση, με την προωθούμενη πολιτική στις επιχειρήσεις όπως η ΕΥΔΑΠ που διαχειρίζονται νερό και λύματα, στοχεύει να τις απαλλάξει από εργατικό κόστος, να τις παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο «καθαρές» από εργασιακά δικαιώματα, ώστε μα μεγεθύνουν περισσότερο την κερδοφορία τους.
Για το λόγο αυτό δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό, έχει δώσει τμήματα σε εργολάβους, που χρησιμοποιούν εργαζόμενους των 590 ευρώ.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ, δεν πλήττει μόνο αυτούς. Πλήττει όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό όλοι μαζί να αντισταθούμε, να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα.
Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική να απαιτήσουμε η ΕΥΔΑΠ, το νερό γενικότερα, να γίνει λαϊκή περιουσία με εργατικό έλεγχο, με σχεδιασμό, που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Είναι επιχειρήσεις που τις έχει στήσει ο λαός με τα χρήματά του και τη δουλειά του. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πούμε το νερό νεράκι.
Σας καλούμε, εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, μαζικούς φορείς και λαό της περιοχής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην ΕΥΔΑΠ την Δευτέρα 30 Μάη στις 8.30 το πρωί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ Λαοδικείας 1 στα Ιλίσια.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: