Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Νίκου Αναστασιάδη



Ο κ. Αναστασιάδης με σημερινές του δηλώσεις και λέγοντας ψέματα, είπε ότι δήλωσα με πάθος ότι προτιμώ τούρκο, ή τουρκοκύπριο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί δεξιό ελληνοκύπριο. Το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ενώνει στην πράξη δυνάμεις με την προοδευτική δεξιά με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, στήριξε τους αείμνηστους Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο καθώς επίσης το Γιώργο Βασιλείου, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Αυτό το πράξαμε γιατί εμείς πραγματικά το εννοούμε όταν λέμε ότι θέλουμε την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.
 
Ο κ. Αναστασιάδης με τις σημερινές του δηλώσεις έδειξε ότι ενώνει δυνάμεις με το ΕΛΑΜ και τις πιο ακραίες καταστάσεις. Ότι ενώνεται με πολιτικές απόψεις που μόνο την καταστροφή μπορούν να φέρουν στο νησί. Το ΑΚΕΛ και κάθε προοδευτικός κύπριος, δε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από τον κ. Αναστασιάδη, από εκείνους που εγκαινιάζουν ανδριάντες πραξικοπηματιών και τιμούν αυτούς που προετοίμασαν το έδαφος και εκτέλεσαν το πραξικόπημα.
 
Για αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρω ότι η δήλωση μου αφορούσε τη μελλοντική Κύπρο μετά τη λύση. Στις σημερινές κατοχικές συνθήκες κανένας δεν πρέπει να διανοείται ότι είναι δυνατό να έχουμε τουρκοκύπριο Πρόεδρο. Η αναφορά μου αφορούσε το όταν θα έχει λυθεί το Κυπριακό και θα έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις μας με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Είπα ότι σε αυτή την περίπτωση εκείνο που θα καθορίσει τη θέση μας είναι οι πολιτικές θέσεις, η εντιμότητα και η τιμιότητα του ατόμου. Αν διακρίνεται από αυτά τα χαρακτηριστικά λέω και τώρα ότι δεν με ενοχλεί αν είναι ελληνοκύπριος, τουρκοκύπριος, μαρωνίτης, αρμένιος ή λατίνος. Έτσι λειτουργούν όλα τα σύγχρονα και δημοκρατικά κράτη.
 
Καταλήγοντας θέλω να πω ότι είμαι ελληνικής καταγωγής και είμαι περήφανος γι΄αυτό. Ο κ. Αναστασιάδης όμως πώς μπορεί να δηλώνει σύγχρονος ευρωπαίος με τις θέσεις που υποστηρίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: