Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων και τον τραυματισμό ανυποψίαστων πολιτών.


Μέτωπο Αλληλεγγύης  και Ανατροπής

Η επίθεση στο  αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που η  λαϊκή αγορά έσφυζε από κόσμο  είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανυποψίαστων ανθρώπων του λαού, του ενός σοβαρά.
Η βία της ληστείας, η βία της φασιστικής ακροδεξιάς, η βία της αυθαιρετούσας αστυνομίας, η βία σκοτεινών ενεργειών  όπως η χθεσινή, ανεξάρτητα των οποιονδήποτε ιδεολογικών κινήτρων, συνθέτουν το σκηνικό του φόβου σε μια πόλη αλλά και μια ολόκληρη χώρα που αργοπεθαίνει οδηγώντας σε απελπισία τους κατοίκους της.  
Κεντρικός υπεύθυνος  για την έκρηξη της βίας που τρέφεται από την απόγνωση της κοινωνίας είναι κυβέρνηση και οι πολιτικές επιλογές της τρόικας και του μνημονίου.
Απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές αλλά και την ανικανότητα, απέναντι στις συνθήκες της βίας και του φόβου, της αστυνομικής αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού, απέναντι στο δηλητήριο των φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών, η αριστερά αντιπαραθέτει τις αξίες της ζωής, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ειρήνης καθώς και την δύναμη του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος που μπορεί και πρέπει να ανατρέψει άμεσα κυβέρνηση, τρόικα και τις επιλογές τους.
Αθήνα 15/ 5/ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: