Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ "ΛΑΓΟΣ" ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ!


Αναδημοσίευση από την www.iskra.gr

ΠΙΟ "ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Η ΧΩΡΑ;
Ο Α. Λοβέρδος με τις δηλώσεις "βόμβα" που έκανε σήμερα Δευτέρα (9.5) εμφανίστηκε πιο "τροϊκανός" από την ίδια την τρόικα, χαρακτήρισε "νεφελώδεις" τις τακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, ομολόγησε την απουσία κάθε ίχνους αλληλεγγύης στο κυβερνητικό σχήμα και ζήτησε, πρωτοφανώς,συνυπογραφή όλων των υπουργών στα κείμενα "διάσωσης" της τρόικας(!), ενώ "απαίτησε" ευρείες συναινέσεις ώστεμνημονιακά κείμενα και νόμοι που απορρέουν από αυτά να ψηφίζονται με πλειοψηφίες 3/5 ή 2/3 της Βουλής!

Οι δηλώσεις Λοβέρδου αν δεν είναι άτακτες βαριές "αποχώρησης" από την κυβέρνηση, στην πράξη μεταβάλλουν τον ίδιο σε "λαγό" για εκβιαστικές ευρείες συναινέσεις ή εκλογές!

 Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από τη διαδικτυακή πύλη in.gr.

Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην κυβέρνηση, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να εγκρίνονται τα κείμενα για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης από αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει θέση σε νεφελώδεις πολιτικές, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα -ό,τι απορρέει δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης- πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.
«Πρέπει να υπάρχει ενότητα», τόνισε ο υπουργός, και «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί» όπως είπε, σχολιάζοντας και τη διαφοροποίηση υπουργών εντός της κυβέρνησης.
«Δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες» είπε ο κ. Λοβέρδος.
«Πρέπει να άρουμε αμέσως τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός συνόρων και να συνειδητοποιήσουμε εντός συνόρων ότι ο αγώνας είναι μπροστά. Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Ενοχικές τάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε» σημείωσε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «για να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου πρέπει να ψηφιστεί μέσα από μία δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και που για την ψήφισή του όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής, μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική, αλλά τη διερυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις, δήλωσε ότι στις παρούσες συνθήκες και αν δεν τηρηθεί αυτός ο όρος ο ίδιος «δεν έχει θέση σε νεφελώδεις τακτικές», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».
Αφού ξεκαθάρισε ότι είναι "στρατιώτης" στο πλευρό του πρωθυπουργού και στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε επί λέξει "σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση, σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού".
Η τελευταία αποστροφή του προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το αν υπάρχει θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση ή όχι και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ευθέως αν τα λόγια του δείχνουν ότι θα επιθυμούσε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.
Ο ίδιος ήταν εξίσου ξεκάθαρος λέγοντας ότι «αν ήθελα να παραιτηθώ θα το έλεγα ανοιχτά και καθαρά όπως μιλώ πάντα για όλα τα θέματα».
Πηγές:www.iskra.gr-www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: