Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Και όμως το Spiegel έλεγε την αλήθεια και το καθεστώς Παπανδρέου ψέμματα ! Έκτακτη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, για το χρέος της Ελλάδας !


Έκτακτη συνάντηση Ευρωπαίών υπουργών Οικονομικών πραγματοποιήθηκε αργά τη νύχτα στο Λουξεμβούργο, με πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνάντηση, για την οποία τηρήθηκε μυστικότητα, τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Είχε προηγηθεί σάλος από δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel, για "μυστική σύσκεψη", κατά την οποία η Ελλάδα θα έθετε αίτημα είτε για αναδιάρθρωση του χρέους της είτε, ακόμα και για έξοδό της από το ευρώ!

Νωρίτερα Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι στις συζητήσεις επρόκειτο να συμπεριληφθεί και ένα γερμανικό έγγραφο, σχετικά με τις επιλογές της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ολοένα διογκούμενου χρέους, το οποίο έχει πυροδοτήσει φημολογίες από επενδυτές, ότι η αναδιάρθρωση είναι προ των πυλών.
Το Spiegel ανέφερε ότι έχει συγκληθεί μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο στην οποία θα παρευρίσκονταν μόνο οι Υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. μαζί με το πολύ έναν σύμβουλό τους, για να συζητήσουν λεπτομέρειες σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το δημοσίευμα διέψευσαν τόσο ο υφυπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης όσο και εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στη συνάντηση του Λουξεμβούργου θα συζητείτο το θέμα διαδοχής του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Η γαλλική εφημερίδα Monde, επικαλούμενη πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται συνάντηση "κάποιων υπουργών της ευρωζώνης" με αντικείμενο τις κρίσεις χρέους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ή τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα ο Γιουνκέρ δήλωσε ότι "δεν πρόκειται για επείγουσα συνεδρίαση του Eurogroup".
Το πρακτορείο Reuters υποστήριξε ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου μετείχε "ένας μικρός αριθμός υπουργών της ευρωζώνης".
Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο αλλά υποστήριξε ότι στη συζήτηση δεν συζητήθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Πηγή :www.enet.gr-ΜΑΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: