Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το νέο ξυλοδαρμό εργαζόμενου από εργοδότη του στο κατάστημα Everest στα Καμίνια


Καταγγέλλουμε το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού εργαζόμενου από τον εργοδότη του, επειδή αρνήθηκε να κάνει εκτός ωραρίου πρόσθετη από τα καθήκοντά του εργασία. Το περιστατικό έγινε στο κατάστημα Everest στα Καμίνια στον Πειραιά, στη διεύθυνση Αγίου Ελευθερίου και Δωδεκανήσου.
Τα περιστατικά αυτά τραμπούκικης συμπεριφοράς ορισμένων εργοδοτών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς τους, έχουν και ηθικούς.
Αυτοί είναι η κυβέρνηση και η τρόικα, που με το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων που επέβαλαν εδώ και ένα χρόνο  με το μνημόνιό τους μετέτρεψαν τους χώρους εργασίας σε «στρατόπεδα εργασίας» και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που γίνεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι έξω από το χώρο της επιχείρησης. Ζητάμε άμεση παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα και της Επιθεώρησης Εργασίας και την παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη, γιατί αλλιώς τέτοια τραμπούκικα περιστατικά σε βάρος των εργαζομένων θα γενικευτούν.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: