Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Πακιστάν συμμετείχαν σε ειδική προσευχή για τον Οσάμα μπιν Λάντεν.


ENET.GR


Εκατοντάδες άνθρωποι στο Πακιστάν συμμετείχαν σε ειδική προσευχή για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, που οργανώθηκε από την Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από τις ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες ανακήρυξαν «μάρτυρα» τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, που σκοτώθηκε την Κυριακή το βράδυ από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα έχει περιληφθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων γιατί φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα, το κόμμα του Κασμίρ που έχει τεθεί εκτός νόμου στο Πακιστάν. Η Ινδία κατηγορεί τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα ως υπεύθυνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μουμπάι (Βομβάη) το 2008.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση προς τιμή του Μπιν Λάντεν σε δρόμο της συνοικίας Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, στο ανατολικό Καράτσι. Στην προσευχή συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έκλαιγαν και φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα.
"Ο Οσάμα ήταν ένας στρατιώτης του Ισλάμ. Τώρα έγινε μάρτυρας", είπε στο πλήθος ο τοπικός ηγέτης της οργάνωσης, Νάβιντ Κάμαρ. "Τα σχέδια των Αμερικανών εναντίον των μουσουλμάνων θα αποτύχουν", πρόσθεσε, υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.
ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: