Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ορκίστηκαν εκδίκηση ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου καταδίκασε τη «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα.

TANEA.GR


Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ορκίστηκαν εκδίκηση ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου καταδίκασε τη «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα. Αλλά και από την κοινότητα των εξτρεμιστών ιδεολόγων τονίζεται ότι ο ισλαμικός ιερός πόλεμος κατά της Δύσης δεν έχει τελειώσει.

Στην πρώτη παραδοχή του θανάτου του μπιν Λάντεν από μέλος της ακραίας ισλαμιστικής κοινότητας,  ο Assad al-Jihad2, όπως υπογράφει τα εξτρεμιστικά κείμενά του, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει εκδίκηση για την απώλεια του «Σείχη του Ισλάμ». «Η μάχη ανάμεσα σ'εμάς και τη διεθνή τυραννία είναι μακρά και δεν θα σταματήσει στον μαρτυρικό θάνατο του πρώτου αγαπημένου μας, του λιονταριού του Ισλάμ». 


Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν και η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα και βρίσκεται πίσω από δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν καθώς και την αποτυχημένη επιχείρηση στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης, ορκίστηκαν εκδίκηση.

«Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές, θα πάρουμε εκδίκηση για το μαρτυρικό θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν με επιθέσεις στο Πακιστάν και στην Αμερική», επισήμανε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ασανούλα Ασάν. «Θα τους δώσουμε ένα παραδειγματικό μάθημα».

Στην Αίγυπτο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, συντηρητική οργάνωση με διασυνδέσεις στον ισλαμικό κόσμο, έκανε λόγο για «δολοφονία» του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Η Αδελφότητα επιδιώκει την, με ειρηνικά μέσα, ίδρυση κράτους σύμφωνα με τις ισλαμικές αρχές. Είναι το πιο ισχυρό και καλά οργανωμένο πολιτικό κίνημα στην Αίγυπτο.

Στη σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει πως είναι «κατά της βίας, γενικά, κατά των δολοφονιών και υπέρ των δικών που διεξάγονται δίκαια».

Πάντως, ο μπιν Λάντεν και οι ακραίοι ισλαμιστές σύμμαχοί του, είχαν επανειλημένα καταδικάσει τη πιο μετριοπαθή στάση της Αδελφότητας και την προθυμία της να εργαστεί μέσα από το σύστημα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα πάρει μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Αίγυπτο. 



ΠΗΓΗ- WWW.TANEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: