Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δολοφόνος το ΝΑΤΟ στη Λιβύη.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Απέτυχαν για ακόμη μία φορά οι Αμερικανοί και οι Αγγλογάλλοι να δολοφονήσουν τον αιμοσταγή ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Βομβάρδισαν το Σάββατο το σπίτι του στο Μπαμπ αλ - Αζιζίγια της Τρίπολης. Τον ίδιο δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν, αν και κατά τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης βρισκόταν στο κτίριο όταν έγινε η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Κατόρθωσαν όμως να δολοφονήσουν οι Αμερικανονατοϊκοί τον μικρότερο και μη αναμεμειγμένο στην πολιτική γιο του Καντάφι, τον 29χρονο Σαΐφ αλ - Αράμπ που σπούδαζε στη Γερμανία και είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Λιβύη.

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας σκότωσε επίσης τρία εγγόνια του Καντάφι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος.
Δεν γνωρίζουμε φυσικά την ακρίβεια των λιβυκών ισχυρισμών, αλλά το βέβαιο είναι πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων για την αρπαγή των πετρελαίων της Λιβύης και την αναδιανομή τους ανάμεσα στις δυνάμεις των επίδοξων κατακτητών υπέστη σοβαρό πλήγμα ως προς τη νομιμότητά του στις συνειδήσεις των ευρωπαϊκών λαών.
Την απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι από τους Αμερικανούς την έχουν ξαναδεί άλλωστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία - ακριβώς τέτοιες μέρες, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Ηταν δύο μετά τα μεσάνυχτα της 14 προς 15 Απριλίου 1986, όταν κατόπιν εντολής του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν 16 τόνους βόμβες εναντίον της τότε κατοικίας του Καντάφι - και πάλι στο Μπαμπ αλ - Αζιζίγια. Ούτε τότε, βεβαίως, κατόρθωσαν να τον σκοτώσουν. Ούτε τότε όμως είχαν φύγει χωρίς να αφήσουν πίσω τους πτώματα μελών της οικογένειάς του.
Η κινητοποίηση δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων και 150 υπερσύγχρονων για κείνη την εποχή πολεμικών αεροπλάνων είχε αποφέρει ως κέρδος τη δολοφονία της κόρης του Μουαμάρ Καντάφι που ονομαζόταν Χάνα και ήταν ένα βρέφος ηλικίας 18 μηνών? «Δολοφόνους παιδιών» είχε αποκαλέσει τότε τον Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και τη Βρετανίδα συνεργάτιδά του Μάργκαρετ Θάτσερ ο Μουαμάρ Καντάφι. Οσο κι αν σήμερα βαρύνεται και ο ίδιος ο Καντάφι με σωρεία εγκλημάτων εναντίον του λαού του, με εκατόμβες αμάχων Λίβυων που έχουν πέσει θύματα των στρατευμάτων του στη λυσσασμένη προσπάθειά του να κρατηθεί δια πυρός και σιδήρου στην εξουσία, η βαριά κατηγορία προς τους σημερινούς ηγέτες της Δύσης ότι είναι «δολοφόνος παιδιών» είναι απολύτως βάσιμη. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο στρατιωτικό λάθος ή με υπερβάλλοντα ζήλο κάποιου Αμερικανού η νατοϊκού διοικητή. Την πλήρη πολιτική ευθύνη για τις δολοφονίες αθώων μελών της οικογένειας Καντάφι την έχουν πέρα από κάθε αμφιβολία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Στις 15 Απριλίου, προ δύο εβδομάδων, με κοινό άρθρο τους στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στη γαλλική «Λε Φιγκαρό» και άλλες μεγάλες εφημερίδες διακήρυξαν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι σε πλήρη παραβίαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη, αυτοί έχουν ως στόχο την ανατροπή του Καντάφι πάση θυσία. Αυτοί λοιπόν διέταξαν την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις πιο θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου.
«Ο Καντάφι πρέπει να φύγει και να φύγει για πάντα!» γράφουν χωρίς περιστροφές οι Ομπάμα, Σαρκοζί και Κάμερον. «Είναι αδύνατον να φανταστούμε ένα μέλλον για τη Λιβύη με τον Καντάφι στην εξουσία? Κάθε συμφωνία που θα τον άφηνε στην εξουσία θα οδηγούσε σε περαιτέρω χάος και ανομία? Είναι αδιανόητο κάποιος που προσπάθησε να σφαγιάσει τον ίδιο τον λαό του να μπορέσει να παίξει ρόλο στη μελλοντική κυβέρνησή του» προσθέτουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στο άρθρο - κοινή διακήρυξη εξόντωσης του Καντάφι που δημοσίευσαν.
Την Κυριακή του Πάσχα ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ δήλωσε ότι η δολοφονία του Καντάφι «είναι δυνάμει μια πιθανότητα» έχοντας προφανώς γνώση των αμερικανικών σχεδίων και επιδιώκοντας να προετοιμάσει την κοινή γνώμη της χώρας του για την απεργαζόμενη δολοφονία του Λίβυου ηγέτη. Κανένας πια δεν θυμάται ότι προ μηνός, στις 21 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κάμερον ομολογούσε ότι το ψήφισμα του ΟΗΕ «ρητά δεν παρέχει νομική εξουσιοδότηση για δράση που θα επιφέρει την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία με στρατιωτικά μέσα».
Το τέλος

Λίγο πριν τον φόνο του συνταγματάρχη

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ αυτής της απόπειρας δολοφονίας του Καντάφι από τους Αμερικανούς δεν προοιωνίζεται κατά κανέναν τρόπο την επιβίωσή του - όχι μόνο την πολιτική, αλλά πιθανότατα ίσως ούτε καν τη βιολογική του. Ο κτηνώδης βομβαρδισμός υποδηλώνει ότι ο Ομπάμα απελπίστηκε ότι τα ανδρείκελα και οι πράκτορες των Αμερικανών στη Λιβύη θα μπορέσουν ποτέ να ανατρέψουν εσωτερικά τον Καντάφι και έτσι προσπαθεί να τον εξοντώσει ο ίδιος, ακολουθώντας τακτική Τζορτζ Μπους και Ρόναλντ Ρίγκαν. Δεν γνωρίζει κανείς αν τελικά οι Αμερικανοί θα κατορθώσουν να δολοφονήσουν ή να συλλάβουν ζωντανό τον Καντάφι για να τον εξευτελίσουν αρχικά και να τον εκτελέσουν στη συνέχεια, όμως το πολιτικό του τέλος είναι αναπότρεπτο.

Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: