Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αθωώνουν του κλέφτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Φροντίδα για τον Μαντέλη" , άρθρο της Αυγής.


Κάρης Κ. -Αυγή



Αναμένοντας τα νέα κυβερνητικά μέτρα αξίζει να σχολιάσουμε την καταδίκη του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη. Ξέρουμε πια ότι δύο χρόνια ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, απόκρυψη δηλαδή του χρηματισμού της “εκλογικής χορηγίας” -όπως ο ίδιος αναγνώρισε- σημαίνει ποινή με αναστολή, δηλαδή εκτός φυλακής. Με τη μέθοδο της συγχώνευσης, τα 6 χρόνια φυλακή (3 για το 2006 και 3 για το 2007) έμειναν τελικά μόνον τρία, για να μπορέσει να πάρει αναστολή!
Δεν είναι ότι θα χαιρόμασταν με έναν ακόμη φυλακισμένο. Πάει πολύ όμως ο κ. Μαντέλης να πληρώσει το πρόστιμο και να μην έχει άλλη σημαντική επίπτωση. Ήταν τόσο δύσκολο να υποχρεωθεί να προσφέρει κοινωνικό έργο αντί της (μη) φυλάκισης; Σε κοινωνικές οργανώσεις, σε φυλακές... Κάπου, κάτι.

Η περίπτωση Μαντέλη, όπως εξελίσσεται, θα εικονογραφήσει την ανικανότητα της Δικαιοσύνης και της δημοκρατίας να ικανοποιήσουν το αίσθημα δικαίου.
«Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων τας τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου» είπε ο συνήγορός του για να θεμελιώσει το ατιμώρητο μέσω συλλογικής ευθύνης. Ουσιαστικά είπε: Όλοι μαζί τα κάναμε, εγώ μόνον θα τιμωρηθώ;
Και αυτά συμβαίνουν και λέγονται για μια υπόθεση πλήρως δεμένη. Σκέψου τις άλλες... Τον λογαριασμό με τον κωδικό «Α. Rocos», στον οποίο είχαν κατατεθεί τα αδήλωτα εμβάσματα, είχε ανοίξει ο κουμπάρος του πρώην υπουργού, Γ. Τσουγκράνης. Ο Τ. Μαντέλης έχει δεχθεί ότι 200.000 γερμανικά μάρκα προέρχονταν από τη Siemens. Για τα υπόλοιπα 250.000 μάρκα έχει αναθέσει στα δικαστήρια να βρουν τον καταθέτη και να του τον πουν!
Εντάξει, ορθά δεν προφυλακίστηκε μετά την ανάκριση. Ό,τι έκανε το έκανε ως υπουργός, τώρα ποιος θα τον “λαδώσει”; Αλλά τώρα, μετά τη βεβαίωση της παρανομίας -δεν τα έγραψε, μας λέει, τα χρήματα στο πόθεν έσχες γιατί δεν τα είχε ακόμη στη διάθεσή του!- πώς δικαιολογείται τόσο προνομιακή μεταχείριση ;
Δυστυχώς χάνεται μια σημαντική ευκαιρία να σταλεί καθαρό μήνυμα κατά της διαφθοράς. Το σύστημα που φέρνει τη χώρα στη χρεοκοπία δεν το βάζει κάτω. Τον φρόντισε τον Τ. Μαντέλη.

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: