Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – Τοπική Πρωτοβουλία Χίου : Δια πυρός και Σιδήρου…ντας-



Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η οικολογική και ανθρωποκτόνα καταστροφή που επιχειρούν και συντελλείται αυτές τις μέρες στο ΒΔ. Τμήμα της Χίου με ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι οποίες έχουν επίσημα ενημερωθεί σχετικά και από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κάτι που καθιστά και δύσκολο το να μας πουλήσουν το γνωστό παραμύθι ότι δεν γνώριζαν, όπως συνέβη στις ασκήσεις καταστολής πλήθους στο Κιλκίς. Ο λόγος για τις στρατιωτικές ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο κομμάτι της Χίου, που από ότι φαίνεται τον τελευταίο καιρό έχει μπει ευρύτερα στο στόχαστρο της περιβαλλοντικής επίθεσης – επίθεσης στην ζωή των κατοίκων.
Μια από τα ιδιωτικά συμφέροντα Ρόκα-Iberdrolla(Αιολικά Πάρκα στη Β. Χίο), με την αρωγή και συνδρομή βεβαίως και των τοπικών γαλαζοπράσινων αρχών και παραγόντων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μπρος στα κέρδη και την εξυπηρέτηση αυτών, δεν υπολογίζουν περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, που διεξάγουν και σφυρίζουν αδιάφορα στις ασκήσεις πυρών, με βλήματα βαρέων μετάλλων, που επιφέρουν σοβαρή καταστροφή σε ένα ζωτικό αλιευτικό χώρο και παραλίες, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία καθώς τα βαρέα μέταλλα και οι τοξικές ουσίες που διασκορπίζονται, θα βιοσυσσωρευθούν στην τροφική αλυσίδα.

Βέβαια, τέτοιου είδους ασκήσεις δεν είναι κάτι καινούριο. Μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το πεδίο βολής στα Κάτω Φανά στη νότια Χίο, που ωστόσο και όλη η γύρω περιοχή αποτελεί ακόμα επικίνδυνη ζώνη, παρά την παύση λειτουργίας του τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς μπορεί να υπάρχουν ακόμη επικίνδυνα μεταλλικά αντικείμενα όπως πάντα ανέγραφαν και εξακολουθούν να αναγράφουν οι προειδοποιητικές πινακίδες. Βεβαίως η παύση λειτουργίας του πεδίου βολής δεν πραγματοποιήθηκε αυτοβούλως από την Στρατιωτική Διοίκηση Χίου, παρά μόνο μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των κατοίκων. Ενώ ήδη οι πρώτες αντιδράσεις σημειώνονται αυτές τις μέρες και στη ΒΔ. Χίο όπου μεταφέρθηκε το κλίμα πολέμου από την πανάκριβη -για τους Έλληνες εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν τα χρέη και τις γεωπολιτικές – ενεργειακές “φιλοδοξίες” των Ιμπεριαλιστών- Λιβύη στην μονάκριβη Χίο μας.

  • Μόνο η συλλογική μας πάλη και αντίδραση των κατοίκων μπορεί να ανατρέψει τα οικολογικά και ανθρωπιστικά εγκλήματα που συντελλούνται εις βάρος μας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ενίοτε σε συνεργασία με ιδιωτικά και πολυεθνικά μεγαλοσυμφέροντα
  • Άμεση παύση των στρατιωτικών ασκήσεων με βλήματα βαρέων μέταλλων και όπλων που επιβαρύνουν τα οικοσυστήματα και καταστρέφουν περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές.

Τα συμφέροντά μας απέναντι στα δικά τους
Δεν θα πληρώσουμε άλλο πια για κείνους,
να μην αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου
Πηγή: http://antarsyachios.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: