Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα για την έκθεση σχετικά με "τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων και των ιδρυμάτων τους"



Με τις ψήφους της μεγάλης συμμαχίας των αστικών και οπορτουνιστικών ευρωπαϊκών  κομμάτων - Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Οικολόγοι Πράσινοι, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι), Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς,(Αριστερό Κόμμα Γερμανίας - Die Linke, Μπλόκο Πορτογαλίας - ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό) - ψηφίστηκε το νέο  βαθιά αντιδραστικό πλαίσιο για "τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων και των ιδρυμάτων τους"   μηχανισμών χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην αστική πολιτική, στον μονόδρομο της ΕΕ.
Η Ευερωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το  αντιδραστική - αντιλαϊκή Έκθεση για τα ευρωπαϊκά κόμματα. Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας  τόνισε τα εξής:

"Κεντρικό ζήτημα που βάζει η Έκθεση  για "τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων και των πολιτικών ιδρυμάτων τους," είναι η δημιουργία  ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ για τα ευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με την ευρωενωσιακή νομοθεσία.
Η ΕΕ με τη νομοθεσία της να καθορίζει με ενιαίο τρόπο την οργάνωση, τη δομή και τη λειτουργία των ευρωπαϊκών κομμάτων. Να αναμειγνύεται στην εσωτερική λειτουργία τους, στο καταστατικό και το πολιτικό τους πρόγραμμα.
Με πρόσχημα τη δήθεν  «χαλάρωση του χρηματοδοτικού καθεστώτος» ανοίγει το κουτί της Πανδώρας  με  οικονομικές και κατ' επέκταση πολιτικές κυρώσεις σε βάρος των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή ασφυκτικότερο έλεγχος της λειτουργίας και δράσης τους από την ΕΕ. Άσκηση πίεσης στα εθνικά πολιτικά κόμματα για βαθύτερη ενσωμάτωσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική  της ΕΕ. Επίθεση στα κόμματα εκείνα που αμφισβητούν την  αντιλαϊκή πολιτική, τη στρατηγική  της ΕΕ,  την εξουσία του κεφαλαίου.
Δεν πρόκειται επομένως για κανένα κοινοβουλευτικό συντονισμό, αλλά για ευρωπαϊκά κόμματα ιδεολογικούς και πολιτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, για τη χειραγώγηση της εργατικής τάξης.
Για αυτούς τους λόγους θα καταψηφίσουμε την Έκθεση  για  τα "Ευρωπαϊκά Κόμματα,"  τα πολιτικά  ιδρύματά τους και τη χρηματοδότησή τους."
Η αντιλαϊκή πολιτική, οι  αντιδραστικοί νόμοι και  οι ιδεολογικοί, πολιτικοί μηχανισμοί  της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου δεν πρόκειται να σταματήσουν  την  κοινωνική εξέλιξη, γιατί η ταξική πάλη είναι κινητήρια δύναμη, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την λαϊκή ευημερία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: