Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας προς τον κυπριακό λαό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος Τζιερόνιμο Ντε Σόουζα.



 Ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Τζιερόνιμο Ντε Σόουζα.

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας προς τον κυπριακό λαό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος Τζιερόνιμο Ντε Σόουζα. 

Ο κ. Ντε Σόουζα και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει έγιναν το πρωί δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αργότερα είχαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού. 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον κ. Κυπριανού, ο κ. Ντε Σόουζα είπε ότι ο κύριος σκοπός της επίσκεψής του στην Κύπρο είναι η επιβεβαίωση της αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, και πρόσθεσε ότι η επανένωση της Κύπρου αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κυπριακού λαού και συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή ψηφίσματα. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, συνέχισε, πράττει ό,τι είναι δυνατόν για συμπαράσταση προς τον κυπριακό λαό. 

Στις δηλώσεις του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η επίσκεψη των Πορτογάλων επισήμων αφορούσε τη συμμετοχή τους σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε για το Κυπριακό και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, λέγοντας ότι «έχουν στηρίξει τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, με θέσεις αρχών, θέσεις που είναι ταυτισμένες με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου». 

«Είναι πάντα σταθερή η στήριξη που προσφέρει το πορτογαλικό κομμουνιστικό κόμμα στον αγώνα του κυπριακού λαού σε όλα τα διεθνή φόρα και ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», συνέχισε. 

Και οι δύο έκαναν λόγο για τις άριστες σχέσεις που διέπουν τα κόμματά τους και είπαν ότι συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος καθώς και ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία τους στο Ευρωκοινοβούλιο και την ΕΕ. 

Τέλος, ο κ. Ντε Σόουζα απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Κυπριανού να επισκεφθεί αυτό το χρόνο την Πορτογαλία. 

Πηγές: Χαραυγή-ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/MM

Δεν υπάρχουν σχόλια: