Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Άντε γεια Πανίκα (και στους ψηφοφόρους σου επίσης περαστικά)!Καταδικάστηκε ο Ψωμιάδης, εκπίπτει του αξιώματός του.Aναλαμβάνει προσωρινός Περιφερειάρχης ο ...αδελφός του Διονύσης!Ο Καρατζαφύρερ κατηγορεί την ...Δικαιοσύνη για την απόφαση.


Την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά την παρέμβασή του, υπέρ πρατηριούχου υγρών καυσίμων, αποφάσισε το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.


Εφόσον η ποινή για τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας παρέμεινε η ίδια, καταδικάζεται σε 12 μήνες με τριετή αναστολή.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Περιφερειάρχης εκπίπτει του αξιώματός του και τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.


Ο ίδιος αρνήθηκε της κατηγορίες, ενώ οι νομικοί κύκλοι τονίζουν πως το αδίκημα τελέστηκε την εποχή που ήταν Νομάρχης, ενώ τώρα είναι Περιφερειάρχης.
Σύμφωνα με τον νόμο, έως ότου παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία. Μέχρι να βγει η οριστική παύση ή αργία του Περιφερειάρχη από τον υπουργό Εσωτερικών, τον κύριο Ραγκούση, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, που στην περίπτωση αυτή έχει οριστεί από τον ίδιο, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη, την αργία των έξι μηνών ή του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση Ραγκούση, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ,ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στο Zougla Radio άφησε σαφέστατες αιχμές για την απόφαση των δικαστών επισημαίνοντας πώς δεν έλαβαν υπ’όψιν τους πώς λίγους μόνον μήνες πριν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 53%. Πρόσθεσε δε ο κ. Καρατζαφέρης πώς οι ψηφοφόροι οι οποίοι επέλεξαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν πλήρως ενήμεροι για την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περιφερειάρχης και άρα ως πολίτες τοποθετήθηκαν. Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα υπενθύμισε μία ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, « Μόνος ένορκος ο λαός».
Πηγές :www.newsbomb.gr-www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: