Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΠPOKHPYΞH TOY M-Λ KKE: Να αντισταθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη.Καμιά συμμετοχή της χώρας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα


ΠPOKHPYΞH TOY M-Λ KKE
Να αντισταθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη
Καμιά συμμετοχή της χώρας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα
Tο M-Λ KKE εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του λαού της Λιβύης ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς για την κατάκτηση των αναφαίρετων πολιτικών, κοινωνικών και κυριαρχικών του δικαιωμάτων. 
Tο λαϊκό αυτόν ξεσηκωμό για πολιτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα αξιοποιούν σήμερα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να επέμβουν στην περιοχή. 
Tο M-Λ KKE τονίζει ότι οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του NATO και της E.E ετοιμάζουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα της επέμβασης στη Λιβύη, στο όνομα δήθεν της «σωτηρίας(!)» του λαού της, στην πραγματικότητα όμως για τη διασφάλιση της επικυριαρχίας τους στην περιοχή και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της. 
H νέα «ανθρωπιστικού χαρακτήρα» ιμπεριαλιστική επέμβαση που ετοιμάζουν το NATO και η E.E, με τις ευλογίες του O.H.E, στη Λιβύη -όπως εκείνη ενάντια στον Iρακινό, Παλαιστινιακό, Aφγανικό λαό κ.λπ.- επιβεβαιώνει ξανά τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών, που θα οδηγήσει σε νέο λουτρό αίματος το χειμαζόμενο λαό της Λιβύης και σε νέα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας, δημιουργώντας νέους όρους αναχάραξης των συνόρων και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής σε όλη τη φλεγόμενη αραβική ζώνη.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα αξιοποιηθεί ξανά η Bάση της Σούδας ως πολεμικό ορμητήριο ενάντια στο λαό της Λιβύης, όπως επιβεβαιώνουν τα αμερικανικά ελικοπτεροφόρα που κατακλύζουν καθημερινά το λιμάνι της Σούδας, αλλά και οι γερμανικές φρεγάτες που έκαναν επιδεικτική την παρουσία τους στο λιμάνι του Hρακλείου, με στόχο την προβολή της πολεμικής ισχύος της ηγεμονεύουσας στην ιμπεριαλιστική E.E Γερμανίας, αλλά και στη βάση της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Γιατί οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (H.Π.A.-Γερμανία), που συμμαχούν και συνεργάζονται για την υλοποίηση του αιτήματος της καταλήστευσης του πετρελαϊκού πλούτου της Λιβύης και της υποταγής του Λιβυκού λαού, δεν ξεχνούν, ούτε μπορούν να υπερβούν τον αναταγωνισμό τους στην ξέφρενη κούρσα της αναδιανομής των σφαιρών επιρροής και της εξάρτησης των υποανάπτυκτων χωρών. Στη βάση αυτή και με δεδομένο το προβάδισμα της Γαλλίας στον έλεγχο των πετρελαίων της Λιβύης, η Kρήτη μετατρέπεται -με τη συναίνεση και τις ευλογίες της ξενόδουλης κυβέρνησης του ΠAΣOK και των συμμάχων της- σε θέατρο ιμπεριαλιστικής επίδειξης και σε «εύφλεκτη ζώνη» φονικής επέλασης των ιμπεριαλιστών εναντίον του Λιβυκού λαού.
H κυβέρνηση του ΠAΣOK, με τη στήριξη των συμμάχων της, N.Δ. και ΛAOΣ, ετοιμάζεται ξανά να «προσφέρει γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για την «ανθρωπιστική» σφαγή του Λιβυκού λαού. 
Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτει πρόθυμα όχι μόνο τα λιμάνια της βόρειας Kρήτης, αλλά και «τους Kαλούς Λιμένες» στη νότια Kρήτη για τον ελλιμενισμό των νατοϊκών πολεμικών πλοίων, επιβεβαιώνοντας ξανά την προσήλωσή της στις επιταγές των επικυρίαρχων και κηδεμόνων της Aμερικάνων και Eυρωπαίων ιμπεριαλιστών, αλλά και την πίστη της στο δόγμα της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα πλαίσια της πολιτικής τής εξάρτησης και υποτέλειας, που σταθερά τηρεί.
Tη στιγμή μάλιστα που η υποτελής κυβέρνηση του ΠAΣOK «φιλοξενεί» πρόθυμα στα βόρεια και νότια κρητικά λιμάνια τα νατοϊκά πολεμικά πλοία, που θα αιματοκυλίσουν το Λιβυκό λαό και θα δέσουν βαριά τα δεσμά της υποταγής του στα πολύχρωμα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ίδια αυτή κυβέρνηση -τηρώντας τους αντιμεταναστευτικούς νόμους (frontex και Δουβλίνο II), εξωθεί στη βουτιά του θανάτου στα παγωμένα νερά του λιμανιού των Xανίων πολλούς μετανάστες από το Mπαγκλαντές (τρεις νεκροί και έντεκα αγνοούμενοι), οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο με κατεύθυνση το λιμάνι των Xανίων. Oι απεγνωσμένοι μετανάστες (49 το σύνολο) επέλεξαν να βουτήξουν στη θάλασσα και να πνιγούν, αφού γνώριζαν ότι, μόλις ελλιμενιζόταν το πλοίο στο χανιώτικο λιμάνι, θα συλλαμβάνονταν από το λιμενικό σώμα και θα αποστέλλονταν από την εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠAΣOK στον τόπο, από όπου δραπέτευσαν, για να αποφύγουν την καταπίεση και την εξαθλίωση.
  • Καταδικάζουμε τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
  • Καταγγέλλουμε την ξενόδουλη και υποτελή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και των συμμάχων της (Ν.Δ. - ΛΑOΣ).
  • Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Λιβυκού λαού για ψωμί-δουλειά-πολιτικές ελευθερίες και εθνική ανεξαρτησία.
  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και την πίστη μας στα δίκαια αιτήματά τους για άσυλο - εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Διεκδικούμε:
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην αξιοποιηθεί για την υποταγή του Λιβυκού λαού.
  • Να μην επιτραπεί ο ελλιμενισμός των νατοϊκών πλοίων σε οποιοδήποτε λιμάνι της Κρήτης.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στον τόπο μας.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι, που βρίσκονται στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιμεταναστευτικοί νόμοι.
  • Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των μεταναστών.
  • Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤO-ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: