Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Μπισάου εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι !



Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Μπισάου εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος ανθίσταται και καταπνίγει λυσσαλέα την λαϊκή εξέγερση στη χώρα του, μεταδίδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Πεζοί, εποχούμενοι σε μοτοσικλέτες, ή σκαρφαλωμένοι σε φορτηγά, τα οποία μετατρέπονταν σε αυτοσχέδια βήματα ομιλητών, οι διαδηλωτές έφεραν όλοι ένα πράσινο μαντήλι στον λαιμό τους και ήσαν ντυμένοι με μπλούζες με το πρόσωπο του Καντάφι και κούναγαν λευκά μαντήλια σε ένδειξη συμπαράστασης.


Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στην ΜΚΟ Κίνημα για την Ειρήνη και τη Σταθερότητα στην Αφρική, φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στις επιγραφές που κρατούσαν κυριαρχούσαν συνθήματα όπως «Ζήτω ο λιβυκός λαός, ζήτω ο Καντάφι. Κάτω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός», «Η Γουϊνέα -Μπισάου και η Αφρική αλληλέγγυοι στον λιβυκό λαό και στον ηγέτη του», ή ακόμη «Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, ιμπεριαλιστές, έξω από τη Λιβύη».

Το πλήθος έφθασε έξω από την πρεσβεία της Λιβύης, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε στον πρεσβευτή Νάτζι αλ Γάμπαρ ψήφισμα αλληλεγγύης στον Καντάφι.

«Δεν κατανοούμε γιατί υπάρχει τέτοια μανία κατά του Καντάφι, είναι μήπως εξαιτίας του πετρελαίου, ή απλώς διότι εκείνος αρνείται να σκύψει το κεφάλι μπροστά στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς;» διερωτήθηκε ο Ιμάν Να Μόντσε, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια και δίχως την ορατή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Η Τρίπολη και η Μπισάου διατηρούν άριστες διμερείς σχέσεις, οι οποίες ανάγονται από τη δεκαετία του ’70, οπόταν η Λιβή ήταν από τις πρώτες αφρικανικές χώρες που είχαν προσφέρει υλική και οικονομική βοήθεια στην Γουϊνέα-Μπισάου, πρώην πορτογαλική αποικία, μετά την ανεξαρτησία της το 1974.


Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: