Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να απαγορευτούν τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας;


Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της GreenAttack


Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Οναγκάουα και την έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση στο κτίριο του πυρηνικού αντιδραστήρα στον αντίστοιχο σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία λόγω του καταστροφικού σεισμού των 8,9 ρίχτερ η GreenAttack επισημαίνει ότι: και οι δυο πυρηνικοί σταθμοί που επλήγησαν από το σεισμό είναι σχετικά νέας τεχνολογίας και θεωρητικά ασφαλέστερη σε περίπτωση ατυχήματος από σταθμούς σαν του Τσερνόμπιλ και του Κοζλοντούι.
Παρόλα αυτά, και με βάση τις πληροφορίες που φτάνουν από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και μιλούν για εκκένωση ζώνης 20χλμ γύρω από το σταθμό της Φουκουσίμα, στην ανθρωπότητα ξυπνούν οι φρικιαστικές μνήμες από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχει πραγματικά ασφαλής χρήση της πυρηνικής ενέργειας!


Με γνώμονα τα παραπάνω η GreenAttack σημειώνει ότι το αίτημα για άμεσο κλείσιμο όλων των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και αντικατάστασή τους από ενεργειακούς σταθμούς που χρησιμοποιούν ΑΠΕ είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.


Σε ότι τέλος αφορά το επιχείρημα των διακινητών των πυρηνικών σταθμών ότι η «σύγχρονοι αντιδραστήρες συγκριτικά με τους παλαιότερους σε περίπτωση ατυχήματος έχουν περισσότερο τοπικές επιπτώσεις», η GreenAttack επισημαίνει ότι αυτό συνιστά ομολογία επισφάλειας και όχι τεκμηρίωση ασφάλειας της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Το θέμα δεν είναι αν οι επιπτώσεις ενός πυρηνικού ατυχήματος θα πλήξουν μια χώρα ή μία ήπειρο, αλλά η απαλλαγή της ανθρωπότητας από τον πυρηνικό εφιάλτη. Άμεση κατάργηση όλων των πυρηνικών τώρα! Όχι άλλοι κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή εν ονόματι των κερδών της πυρηνικής βιομηχανίας!

ΠΗΓΗ-ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: