Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την κλήση μέλους του Δ.Σ του συλλόγου φοιτητών της Νομικής και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας Συνασπισμού



Η κλήση του μέλους του Δ.Σ του συλλόγου φοιτητών της Νομικής και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας Συνασπισμού  Π. Σανταμούρη από τον εισαγγελέα κ. Μουζακίτη δεν μπορεί παρά να ενταχθεί στη συνέχιση της στοχοποίησης όσων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που διεκδικούν με αγώνες τα δικαιώματα τους και τη  στοιχειώδη αξιοπρέπεια τους στη ζωή.
Σήμερα ενοχοποιείται η αλληλεγγύη στους μετανάστες, αύριο στους απεργούς στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους «ανυπάκουους» που αρνούνται να πληρώσουν τα ληστρικά διόδια, μεθαύριο σε κάποιους άλλους.

Ο δρόμος της κυβέρνησης είναι η καταστολή που σε αγαστή σύμπλευση με το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ προσπαθεί να ανακόψει την διογκούμενη  κοινωνική διαμαρτυρία.
Η αλληλεγγύη στους αγώνες δεν είναι έγκλημα. Εγκληματικές είναι οι προθέσεις και οι ενέργειες εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που, πίσω από τους κοινωνικούς αγώνες, βρίσκουν υποκινητές, χωρίς να θέλουν να παραδεχθούν ότι αυτό που υποκινεί τους ανθρώπους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους είναι η ίδια η αφαίρεσή τους.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: