Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ: SOS ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε τις καρκινικές μεταλλάξεις που γίνονται στον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Ο Άρειος Πάγος αρνείται δικαιώματα εργαζομένων σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις του.

Πολλά δικαστήρια έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων, παρά το γεγονός ότι αφαιρούνται καίρια δικαιώματα εργαζομένων.
Εισαγγελείς κατηγορούν για «παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών», δηλαδή ως δουλέμπορους, στελέχη αριστερών και κοινωνικών οργανώσεων που στήριξαν την κινητοποίηση των 300 μεταναστών από τα Χανιά.

Αποκορύφωμα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιδιώκει να ακυρώσει την νομιμοποίηση και την ψήφο κάθε μετανάστη, προσφεύγοντας στις αναχρονιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις του «δικαίου του αίματος». Η απόφαση αυτή αποτελεί ανατριχιαστικό σύμπτωμα οπισθοδρόμησης σε φοβικά σύνδρομα.

Οι εξελίξεις αυτές στη δικαστική εξουσία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης οπισθοδρόμησης σε όλο το οικοδόμημα του δικαίου στη χώρα μας που κεντρικό χαρακτηριστικό έχει την ανοικτή υπαγόρευση της νομοθεσίας από την Τρόικα και ακραία έκφρασή της αποτελεί η θρασεία απαίτηση της κυβέρνησης της Γερμανίας για συνταγματική αλλαγή στη χώρα μας, ώστε οι αντικοινωνικές ρυθμίσεις του Συμφώνου Σταθερότητας να αποκτήσουν συνταγματική ισχύ.

Πιστεύουμε ότι ο νομικός κόσμος κι όλη η διανόηση, οι φοιτητές των νομικών σχολών κι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες θα αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτό τον κατήφορο πριν να είναι πολύ αργά πια για τη χώρα μας.”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: