Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Παλαιστίνης.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Ηλία Νασίρ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και συναντήθηκε με τονΣαμίρ Αμπου Γαζάλε,Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα. Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, την πορεία του Παλαιστινιακού προβλήματος και τις πρωτοβουλίες της Παλαιστινιακής Αρχής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επέδωσε στον πρέσβη το κείμενο της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους και ενημέρωσε για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Παλαιστίνη, τις επόμενες μέρες. Οι βασικοί άξονες της θέσης του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό πρόβλημα αφορούν:
  • Τη δημιουργία του Ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ.
  • Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού σε Ιερουσαλήμ και Δυτική όχθη.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
Το ΚΚΕ ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους. Για το σκοπό αυτό, το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα οργανώσει παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή. Στην ίδια κατεύθυνση, θα κινηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: