Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Απάντηση του Ριζοσπάστη στην εφημερίδα Πριν. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για το «πρόσωπό» του. Μ' αυτό δίνει τις μάχες του πάντα και παντού.


Η αγανάκτηση να γίνει συνειδητή πράξη αντεπίθεσης
Γρηγοριάδης Κώστας
Έχουν και η διαστρέβλωση και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ τα όριά τους. Αλλά, μάλλον, τα αγνοούν όσοι άγονται και φέρονται απ' το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Το «Πριν» και ο πολιτικός χώρος που εκφράζει δεν παραιτούνται απ' το σκοπό να πλήξουν το ΚΚΕ. Έτσι, το περασμένο Σάββατο και με την υπογραφή του στελέχους του ΝΑΡ, Π. Μαυροειδή δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο: «"Οχι" και στις πλατείες - Ο Περισσός απών από τη μάχη του λαού»! Στα ...ενδότερα του κειμένου, ο αρθρογράφος κάνει εξαιρετικά επιλεκτική χρήση φράσεων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε μια μάταιη προσπάθεια να στοιχειοθετήσει τον τίτλο που επέλεξε. Σκόπιμα ψεύδεται ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει τους χιλιάδες που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, ότι τοποθετείται «υπέρ της αστικής πολιτικής σταθερότητας», ότι φροντίζει «να κατακτά την αποστροφή των εργαζομένων» και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.
Το ΚΚΕ δε μασάει τα λόγια του. Πάντα απευθυνόταν και απευθύνεται στο λαό με τη γλώσσα της αλήθειας και με το ένα και μοναδικό πρόσωπο που διαθέτει. Διαχωρίζει όσους από πραγματική αγανάκτηση βρίσκονται στο Σύνταγμα και τους εφιστά την προσοχή να μη γίνουν «εργαλείο» στα χέρια όσων επίσης βρίσκονται εκεί για να αναπτύξουν προβοκατόρικη και υπονομευτική για το κίνημα δράση. Αυτούς και τους αποκαλύπτει και τους καταγγέλλει.
Σε αντίθεση με τους κάθε είδους οπορτουνιστές, δε φοράει το πρωί την κομματική του μάσκα, την οποία αποχωρίζεται το βράδυ για να παραστήσει στο Σύνταγμα τον υπέρμαχο του «ακομμάτισμου» και του «ανεξάρτητου» κινήματος. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για το «πρόσωπό» του. Μ' αυτό δίνει τις μάχες του πάντα και παντού.
Ας μην προκαλούν οι κύριοι του ΝΑΡ και του «Πριν». Πόσο μάλλον στον απόηχο μιας μεγάλης απεργίας, της οποίας την επιτυχία το ΚΚΕ σήκωσε στις πλάτες του. Δίνοντας μάχη εκεί όπου η αγανάκτηση πρέπει να μετουσιωθεί σε συνειδητή πράξη αντίστασης και πάλης, εκεί όπου αυτή η πράξη έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αξία και πολλαπλασιαστική ισχύ και βάζει τα θεμέλια συγκρούσεων και ριζικών ανατροπών στο μέλλον: Στους χώρους δουλειάς. Και όχι παίζοντας παιχνίδια εκεί όπου η αγανάκτηση εκτονώνεται ανώδυνα για το σύστημα.

Πηγή:www.rizospastis.gr

2 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Τί άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από οπορτουνιστές, μικροαστούς και επανστάτες της πεντάρας, οι οποίοι έχουν ταυτίσει την πολιτική τους ύπαρξη με την χυδαία και προβοκατόρικη αντι-ΚΚΕ δράση. Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά και να υπάρξουν, άν δεν στρέφονται κατά του ΚΚΕ, εν παντί τόπω και χρόνω, κάνουν το παν,αρκεί να πλήξουν την εικόνα και την επιρροή του τιμημένου Κόμματος της εργατικής τάξης. Και πρέπει να ομολογήσει κάθε τρίτος, ότι αυτόν τον ρόλο τον "τιμούν" επάξια...
Σπύρος

admin είπε...

Οταν εμφανίζονται τα κινήματα πάντα μυρίζει διάσπαση.
Απο την αρχή του κινήματος των πλατειών το ΚΚΕ πήρε αρνητική στάση απεναντί τους. Ακολούθησε την συνηθισμένη τακτική απέναντι σε οτιδήποτε δεν ελέγχει πλήρως. Καταγγελία και αυτιστική αντίληψη περί του κινήματος.
Το ΝΑΡ είναι ότι απέμεινε απο την διάσπαση της περιοδου 89-90 εξ αιτίας του τεάστιου νεολαίστικου κινήματοες της εποχής και της δεξιάς μετατόπισης του ΚΚΕ. Στο ΝΑΡ εντάχθηκε το σύνολο των μελών της ΚΝΕ από την καθοδήγηση μέχρι το τελευταίο μέλοα.
Σήμερα έχουμε το ΚΚΕ να μην φτάνει καν στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθεί.
Αποχωρεί και αποδοκιμάζεται και αποφασίζει και συγκεντρώνεται κάπου πιο μακρυα όπως η Ομόνοια.
Οι "πρωταγωνιστές" του κινήματος παραχωρούν την πρωτοβουλία και την πρωτοπορία του αγώνα σε άλλους, μετατρέπονται σε κομπάρσους που βλέπουν απο μακρυά την ειρηνική μάχη του κόσμου στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου 1 και 2.
Όσο το ΚΚΕ δεν ανακατεύεται με τον κόσμο τόσο θα αποδυναμόνεται και θα περιθωριοποιέιται όσο κρατά επιφυλακτική στάση απέναντι στα κινήματα τόσο και οι άνθρωποι των κινημάτων θα το κοιτούν με τις δικές τους επιφυλάξεις.
Στις μάχες που έρχονται δεν περισεύει κανένας, αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί δεν θα έρθει μια απλή εκλογική αποτυχία , θα έρθει ο φασισμός.