Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη : Κέρδη των πολυεθνικών από την κατοχή και τον βασανισμό των Παλαιστινίων



Την άμεση συνέργεια του πολυεθνικού κεφαλαίου στην κατοχή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και άλλα εγκλήματα  κατήγγειλε με παρέμβασή του στο Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύμβαση του Ισραήλ με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας G4S που παρέχει εξοπλισμό, υπηρεσίες και προσωπικό σε κέντρα κράτησης, επιχειρήσεις, αλλά και στο Τείχος της Ντροπής στη Δυτική Όχθη. Η G4S δραστηριοποιείται σε χώρες-μέλη της ΕΕ και στην Ελλάδα.
«Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Group4Securicor (G4S) διατηρεί σύμβαση με τις αρχές του Ισραήλ, στο οποίο παρέχει εξοπλισμό και υπηρεσίες ασφαλείας σε φυλακές κράτησης Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, στο αρχηγείο της Ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη, καθώς και εξοπλισμό και προσωπικό ασφαλείας σε επιχειρήσεις στους εποικισμούς.
Η εταιρεία παρείχε επίσης εξοπλισμό και υπηρεσίες συντήρησης σε σημεία ελέγχου του ισραηλινού στρατού στο Τείχος στη Δυτική Όχθη, το οποίο έχει ανακηρυχθεί παράνομο από το Διεθνές Δικαστήριο με τη Συμβουλευτική Γνώμη της 9ης Ιουλίου 2004. Για τη δραστηριότητα αυτή, που είναι παράνομη βάσει της 4ης Σύμβασης της Γενεύης, η εταιρεία έχει κατηγορηθεί μαζί με τις Ισραηλινές αρχές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για συνέργεια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την Ισραηλινή κατοχή.
Καταδικάζει το Συμβούλιο τη σύμβαση αυτή της G4S με το κράτος του Ισραήλ και τη δραστηριότητά της σε συνεργασία με τις Ισραηλινές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται σε χώρες-μέλη και συνεργάζεται με τα όργανα της ΕΕ;»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: