Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη


Για το δημόσιο τομέα και τις μετατάξεις
 Χρειάζεται η αναδιάρθρωση, η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται απολύσεις. Η λύση είναι η αξιοκρατία και οι μετατάξεις, καθώς αυτές αποτελούν βασικό στοιχείο της αναδιοργανωμένης δημόσιας διοίκησης. Έχουμε τομείς του δημοσίου που γέρνουν από ένα υπερπληθυσμό και έχουμε άλλους τομείς που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Αυτά είναι το γέννημα του πελατειακού κράτους, του κομματικού κράτους. Αυτό πρέπει να σπάσει.

Για την απουσία παραγωγικής διαδικασίας

 Είναι καιρός, είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση να μην έχει εκκινήσει η παραγωγική διαδικασία. Είναι απειροελάχιστη η ικανότητα απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Είναι χρήματα που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια διαδικασία αναθέρμανσης της παραγωγικής διαδικασίας που είναι σε ύπνωση.

Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης
 Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε έναν λαθεμένο και επικίνδυνο μονόδρομο. Φοβάμαι ότι η όλη συζήτηση θα εξαντλείται αποκλειστικά στο αν θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, αρκεί αυτό να μην σημαίνει την υπογραφή νέου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: