Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΚ ΑμΕΑ -3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ. ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ- ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπηροι , γονείς και κηδεμόνες, χρόνιοι πάσχοντες ξεσηκωμός!!! 
Η νέα γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα μας , την ίδια τη ζωή μας , από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , το κεφάλαιο, την τρόικα και την ΕΕ, είναι προ των θυρών. 
Η βαρβαρότητα στ’ όνομα των κερδών και ο Καιάδας που θέλουν να μας ρίξουν ακόμη περισσότερο, δεν είναι νομοτέλεια. 
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.


Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, θεραπείες , φάρμακα ,υγειονομικό υλικό σε χρόνιους πάσχοντες , εμπορευματοποιούν παραπέρα την υγεία ,την πρόνοια, την παιδεία την ειδική αγωγή. Ενώ ετοιμάζουν και νέο χτύπημα ειδικά στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ το 2011, βάζοντας στη ζωή την περιβόητη κάρτα αναπηρίας ή λειτουργικότητας που μετά την αποκάλυψη του ρόλου της από το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα την βάφτισαν τώρα « νέο κανονισμό διαβάθμισης της αναπηρίας, » και την φύτεψαν στον αντιασφαλιστικό νόμο ενώ η περιβόητη ΕΣΑΜΕΑ, σφύριζε αδιάφορα και μπήκε στην ειδική επιτροπή. 
Γονείς και κηδεμόνες πληρώνετε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς στα ειδικά σχολεία, σας καλούν να πληρώσετε από φέτος ακόμη περισσότερα αναγκάζοντας πολλούς από εσάς επειδή δεν είχατε να πληρώσετε να πάρετε τα παιδιά σας από τους παιδικούς σταθμούς και τα ειδικά σχολεία η να περιορίσετε τις αναγκαίες θεραπείες 
Ταυτόχρονα η «εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης,!!» επιβάλει στα νοσοκομεία με το νέο νόμο περί του δήθεν ολοήμερου να πληρώνετε πάνω και κάτω από το τραπέζι στα τακτικά και έκτακτα ιατρεία, στα πρωινά και απογευματινά στα εργαστήρια και για επεμβάσεις , μετατρέποντας τα σε επιχειρήσεις. 

ΜΑΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Η ανεργία στο κόκκινο .Οι απολύσεις, στην ημερήσια διάταξη. Η απλήρωτη εργασία καθεστώς(πάνω από 6000 εργαζόμενοι στην πρόνοια και την ειδική αγωγή παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες λόγω της υποχρηματοδότησης). Τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κάνουν τους εργαζόμενους λάστιχο. Θέλουν τον εργαζόμενο χειροπόδαρα δεμένο και αδύναμο μπροστά στον εργοδότη για να πολλαπλασιάσουν τη κερδοφορία τους. 
Όλα αυτά στ’όνομα της κρίσης «του χρέους, των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ». 
Μα οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους είναι σε κρίση εδώ και μία εικοσαετία. 
Πότε στ’όνομα της συνθήκης του Μάαστριχτ, των δεικτών της Λισαβόνας, της Ο.Ν.Ε. και του € «Ανταγωνιστικότητα κινητήρια δύναμη της κοινωνίας» μας έλεγαν . Πέτυχαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην Ελλάδα, στον κέλτικο τίγρη την Ιρλανδία, την Ισπανία, κέρδη αμύθητα για τα μονοπώλια για τις πολυεθνικές και τις τράπεζες. 
Οι εργαζόμενοι όμως ,οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους από το κακό στο χειρότερο. 
Σήμερα μας λένε ότι χρειάζονται θυσίες για να βγούμε από την κρίση και να έχουμε ανάπτυξη που θα ωφελήσει όλους ,και εργαζόμενος και κεφάλαιο. 

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ –ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ

Κόμματα του κεφαλαίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ., μεγαλοδημοσιόγραφοι των συγκροτημάτων των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών, ΕΕ και ΔΝΤ, συμβιβασμένες διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που για μία ακόμη φορά σπεύδουν να τους δώσουν χέρι βοηθείας. 
Η κρίση είναι κρίση του συστήματος τους, μπούκωσαν από κέρδη και δεν μπορούν να τα επανεπενδύσουν για να τους βγάλουν κι άλλα κέρδη και δεν ξέρουν πώς να τα διαχειριστούν . 
Τα χρέη δεν τα δημιούργησαν οι άθλιοι μισθοί των 500€ και των 700€ και τα επιδόματα των 280€ των ΑΜΕΑ, αλλά τα αμύθητα κέρδη που αποκόμισαν οι καπιταλιστές στα χρόνια της ανάπτυξης με την ολόπλευρη στήριξη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και του καπιταλισμού
Δις € χάρισαν χρόνια τώρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες , τους εφοπλιστές ,τους μεγαλέμπορους και τις τράπεζες στο όνομα της ανάπτυξης..
Δις χαρίζουν σήμερα για να τους στηρίξουν και τώρα στην κρίση. Την ίδια ώρα κλείνουν σχολεία και κέντρα αποκατάστασης , πετάνε μαθητές στο δρόμο , κόβουν μια σειρά παροχές γιατί δεν υπάρχουν χρήματα λέει!!!…. Έκλεισαν τα Κ.Α.Φ.Κ.Α σε Αμφιλοχία και Αμύνταιο, η σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης σε διάλυση ενώ τα περισσότερα ιδρύματα πρόνοιας λόγω της υποχρηματοδότησης έχουν καταντήσει άθλιες αναπηραποθήκες. Το ΚΕΚ ΑΜΕΑ Γαλατσίου παραμένει κλειστό ενώ οι αγώνες των σπουδαστών και των γονιών τους και των μαθητών του ΚΕΑΤ και των γονιών που αντιστέκονται στη διάλυση δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές του ΚΕΚ στους μαθητές του ΚΕΑΤ. Καταγγέλλουμε τις διώξεις , τις κλήσεις μικρών μαθητών και των γονιών τους στα αστυνομικά τμήματα .Μας ληστεύουν ακόμα περισσότερο. Μας οδηγούν στην απόγνωση
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΊΑ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε
Έχουμε την δική μας θέση στην μεγάλη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ, των μικροαγροτών, των γυναικών της νεολαίας.
Η συστράτευση του Π.Α.ΜΕ., της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., της Π.Α.ΣΥ., της Ο.Γ.Ε και του Μ.A.Σ., μας δείχνουν τον δρόμο.


Μετατρέπουμε την απόγνωση την οργή και την αγανάκτηση σε απόφαση για οργανωμένη κι ανυποχώρητη πάλη. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την απόκρουση της επίθεσης, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. 
ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ
Αν δεν αδυνατίσουν αποφασιστικά τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ΛΑΟΣ, οι δυνάμεις του ευρωμονοδρομου, αν δεν απομονωθούν αποφασιστικά οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ με την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα του αγωνιστικού πόλου στο αναπηρικό κίνημα ,της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και νήσων δε μπορούν να ωριμάσουν οι προϋποθέσεις για ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος μας. 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους έχουν κάθε συμφέρον να συμβάλλουν σε αυτό τον αγώνα, με αυτή την κατεύθυνση . Οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση . Είναι όμως και οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από μια άλλη ανάπτυξη και μια άλλη εξουσία. 
Ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του . Γιατί οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και το επίπεδο του παραγόμενου πλούτου επιτρέπουν να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους , τους αναπήρους και τις οικογένειες τους φτάνει να καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής για να σταματήσει το κέρδος να είναι κίνητρο της παραγωγής το κέρδος και να γίνει κίνητρο η κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. 
Είναι Περισσότερο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Πολιτική πρόληψης της ασθένειας και της αναπηρίας. Προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, στους τόπους κατοικίας και ψυχαγωγίας.



  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - πρόνοια - παιδεία - ειδική αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.



  • Να μη διωχτεί κανένα παιδί από ειδικό σχολείο και κέντρο θεραπείας η αποκατάστασης που ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει



  • Καμία απόλυση εργαζομένου στην υγεία την πρόνοια και την ειδική αγωγή, μονιμοποίηση όλων,



  • Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στον κοινωνικό τομέα με μόνιμη και σταθερή δουλειά.



  • ʼμεση καταβολή των δεδουλευμένων πολλών μηνών που oοφείλονται σε πάνω από 6000 εργαζόμενους του χώρου. (Προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, κέντρα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης)



  • Κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους.



  • ʼμεση χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής και αποκατάστασης και δημοσιοποίηση τους



  • Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 185000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.



  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου



  • Όχι στις απολύσεις, ιδιαίτερα ΑΜΕΑ και γονιών ΑΜΕΑ



  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, αναπήρους και μη.



  • Επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων σε όλους.



  • Ένα επιπλέον ολόκληρο επίδομα στους ανάπηρους μπροστά στις γιορτές μισό το Πάσχα και άλλο μισό το καλοκαίρι.



  • 1000€ για τους ανάπηρους που δεν παίρνουν κανένα επίδομα, κωφούς κ.λ.π. μπροστά στις γιορτές και 500€ το Πάσχα και άλλα 500€ το καλοκαίρι.



  • Όχι στα επιδόματα φτώχιας.



  • Ένα επίδομα για όλες τις κατηγορίες αναπήρων, και επέκταση του σε κατηγορίες που σήμερα δεν παίρνουν. Κωφούς, βαριές χρόνιες παθήσεις, πάσχοντες από Αλτσχάιμερ, κ.λ.π.



  • Το ύψος του επιδόματος να είναι 700€ για εργαζόμενους και συνταξιούχους, και 1120 € για άνεργους, ανασφάλιστους και ανίκανους προς εργασία.



  • Το επίδομα αυτό να προσαυξάνεται για τις πιο βαριές κατηγορίες αναπήρων παιδιά με αυτισμό, βαριά νοητική υστέρηση, πολλαπλές αναπηρίες, τετραπληγικούς κ.λ.π.



  • Δημόσια κέντρα στήριξης ανοιχτής και κλειστής μόνιμης ή προσωρινής μορφής των βαριά αναπήρων και των οικογενειών τους.



  • Δημόσιες Κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης της ανάπηρης γυναίκας ,της μητέρας με ανάπηρο παιδί, του νέου ζευγαριού αναπήρων.



  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων, με εγγυημένα τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων σ’ αυτά . αναπήρων και μη.



  • Εργαστήρια που η παραγωγή τους θα απορροφάται 100% με ευθύνη του κράτους. 





  • Δεν υπάρχουν σχόλια: