Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμα Φθινόπωρο η Ευρώπη έχει βαρυχειμωνιά ! Άστεγοι κυρίως τα θύματα του πολικού ψύχους.

    Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Βρετανία -με το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου να παραμένει κλειστό για δεύτερη ημέρα- τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.
    Τα περισσότερα θύματα της κακοκαιρίας ήταν Πολωνοί. Σύμφωνα με τις αρχές, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, στην πλειονότητά τους άστεγοι.
    Το ψύχος προκάλεσε επίσης τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην Τσεχία, τεσσάρων στη Λιθουανία και τριών στη Γερμανία.
    Στη Γερμανία η θερμοκρασία έπεσε σε πολλές περιοχές κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό προκάλεσε τη ματαίωση πολλών πτήσεων και μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου. Στο Βερολίνο υπήρξαν επίσης προβλήματα και στις οδικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
    Στην Ολλανδία υπήρξε κυκλοφορική συμφόρηση σε συνολικά 400 χιλιόμετρα οδικών αρτηριών και αυτοκινητοδρόμων λόγω της χιονόπτωσης. Στη Βρετανία το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, παρέμεινε κλειστό ενώ η σιδηροδρομική υπηρεσία Eurostar, η οποία συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία και το Βέλγιο, περιόρισε τα δρομολόγιά της.
    Στη Γαλλία η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ενημέρωσε τους επιβάτες ότι προβλέπονται καθυστερήσεις περίπου μίας ώρας σε πολλές υπηρεσίες της και ματαίωση δύο δρομολογίων στα δέκα από το Παρίσι προς τη νοτιοανατολική Γαλλία.
    Τέλος, στην Ελβετία, το αεροδρόμιο Κουαντρέν της Γενεύης ξανάνοιξε σήμερα μετά τις χειρότερες χιονοπτώσεις εδώ και δεκαετίες, οι οποίες είχαν επιβάλει το κλείσιμό του για σχεδόν 36 ώρες. Εκατοντάδες επιβάτες παρέμειναν για μια δεύτερη νύχτα χθες στο αεροδρόμιο ή σε καταλύματα της πολιτικής προστασίας.

    Πηγή: www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: