Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Του κόσμου μελωδικά «αρώματα»-Μαργαρίτα Ζορμπαλά

Φωνή υπέροχη, που αβίαστα και μοναδικά «ταξιδεύει» στις μουσικές του κόσμου, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα τις εμφανίσεις της στο θέατρο «Κάππα» (Κυψέλης 2, 210-8831068), όπου κάθε Δευτέρα, μέχρι τις 20/12 (9 μ.μ.) θα παρουσιάζει μια γοητευτική μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, γλώσσες και κουλτούρες που βίωσε.
Πλαισιωμένη από τρεις σπουδαίους σολίστες μουσικούς, τους Θοδωρή Οικονόμου (επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας), Κώστα Ράπτη (ακορντεόν) και Μιχάλη Πορφύρη (βιολοντσέλο), η Μ. Ζορμπαλά προσφέρει ένα μελωδικό πρόγραμμα, με «σταθμούς» το ρώσικο ρομαντισμό - οι ερμηνείες της στα ρώσικα τραγούδια παραμένουν μοναδικές - το αργεντίνικο πάθος, τα ηχοχρώματα της Ιβηρικής Χερσονήσου και διαλεχτές στιγμές της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Με γνώση, πάθος, ψυχή η Μ. Ζορμπαλά, καλλιτέχνις μεγάλων ερμηνευτικών και φωνητικών δυνατοτήτων, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τη μουσική, ανεξάρτητα από το χρόνο και τον τόπο προέλευσής της.

Τη συναυλία της περασμένης Δευτέρας παρακολούθησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συνεχάρη την Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: