Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κ.Κ.Ε-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις απειλές των εφοπλιστών σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών

Ταξικό μίσος, απειλές, ψέμα και τρομοκρατία είναι η απάντηση των εφοπλιστών στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας  Απ. Βεντούρης, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, των ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, προκαλεί με τις συκοφαντίες που εκτοξεύει κατά της απεργίας των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ. Οι στυγνοί εκμεταλλευτές, οι μεγάλοι ληστές των επιβατών, οι εκβιαστές των νησιωτών, αυτοί που ευθύνονται για μαζικά εγκλήματα, όπως για παραδείγματα του ΣΑΜΙΝΑ και του ΔΥΣΤΟΣ, οι πιο ευνοημένοι καπιταλιστές σε κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, που θησαύρισαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστια κέρδη, τολμούν να απειλούν με πτώχευση, αν οι ναυτεργάτες δεν υποταχθούν στην καταδίκη να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας.
Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των εφοπλιστών, όλων των καπιταλιστών. Για την αποθράσυνσή τους ευθύνονται και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια πιστά τους υπηρετούν και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: