Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Μυστικές επαφές Γ. Δημαρά με τη ΝΔ - Διαψεύδουν τον Γιάννη Δημαρά, Κ.Κ.Ε,ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΛΑ.Ο.Σ ότι είχαν πολιτικές επαφές μαζί του.


Αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη συνάντησης του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Δημαρά με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πριν θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της Αττικής.
Η δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη Ρηγίλλης, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί ο κ. Δημαράς ως υποψήφιος των αντι-μνημονιακών δυνάμεων στην Αττική, και γνωστοποιείται μία μόλις εβδομάδα πριν από τον α' γύρο των εκλογών.
Τη δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη στο Mega Channel ότι είχε «επαφές και κουβέντες με όλους τους πολιτικούς, από όλους τους χώρους» ακολούθησαν τέσσερις κατηγορηματικές διαψεύσεις από ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, ενώ η Ρηγίλλης επιβεβαίωσε τη συνάντηση χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση.

«Ο Γ. Δημαράς, μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, είπε ότι έχει συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό, όσον αφορά το ΚΚΕ, είναι ψευδές. Δεν υπήρξε καμία τέτοια ή άλλου είδους συνάντηση του Γ. Δημαρά με την Αλέκα Παπαρήγα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Δεν υπήρξε καμία συνάντηση -και πώς θα μπορούσε άλλωστε;- μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, και του κ. Γ. Δημαρά», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι «δεν έτυχε να συναντηθεί με τον κ. Δημαρά» και πρόσθεσε: «Εξ όσων γνωρίζω, είχε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με την κα Μπακογιάννη πριν από την υποψηφιότητά του».
Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε καμία συνάντηση με τον κ. Δημαρά».
Η κυβέρνηση απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για την συνάντηση Σαμαρά - Δημαρά και τις δηλώσεις του τελευταίου, οι οποίες διαψεύστηκαν από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολιτεύσεως.
Ωστόσο, χθες το βράδυ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, παρατήρησε με νόημα: «Ο κ. Δημαράς προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια. Τα όσα δικαιολογούμενος είπε, διαψεύστηκαν από τα πολιτικά κόμματα που ο ίδιος επικαλέστηκε. Ολοι πάντως κατάλαβαν και την αλήθεια και την ουσία γύρω από τις μυστικές επαφές του κ. Δημαρά με τη ΝΔ. Κρίμα».
Τη συνάντηση Δημαρά - Σαμαρά επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Ράδιο 9, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Υπήρχε συζήτηση να κατέβει ο κ. Δημαράς με τη ΝΔ και αυτό σας το λέω χωρίς αμφιβολία», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: