Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ανακρίνονται δύο συλληφθέντες. Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από την απόπειρα αποστολής παγιδευμένων φακέλων .

Από την ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι

Από την ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. 

Αυτή την ώρα ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι δύο συλληφθέντες, ενώ εξετάζεται και η σχέση δύο γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν μετά την μικρής ισχύος έκρηξη.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να έχει σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο δεύτερος μέχρι αυτή την ώρα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και αναμένεται η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας τραυματίζοντάς την ελαφρά, αποτελείτο από πυρίτιδα και μπαταρία. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Με απόλυτη προτεραιότητα τα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τα όπλα τύπου «glock» που βρέθηκαν πάνω στους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Αμέσως μετά την έκρηξη στην εταιρεία, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Και οι δύο φορούσαν περούκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πάνω τους βρέθηκε άλλη μια παγιδευμένη επιστολή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο προορισμός της, η οποία εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. 

Ένα τρίτος φάκελος βρέθηκε σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών του Παγκρατίου, που είχε προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα.

Ο πρώτος φάκελος είχε παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με επεισόδια που είχαν ξεσπάσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Μεξικό αναμέσα στην αστυνομία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: