Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη υποψήφιας Δημάρχου Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο κ. Λεγάκης και η παράταξή του, που στηρίζει ο ΣΥΝ, φαίνεται να αγνοούν ότι η ανάπτυξη υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλίων έχει ως αποτέλεσμα στην πόλη μας να κυριαρχούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, να έχει παραδοθεί το λιμάνι του Πειραιά στην СOSCO, να σπάει κόκκαλα η ανεργία, να πληθαίνουν τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, ότι είναι η αιτία των εργασιακών σχέσεων γαλέρας και της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Το δίλημμα, λοιπόν, που τίθεται αντικειμενικά είναι ανάπτυξη για ποιόν για τα μονοπώλια ή για τον λαό.
Και προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη υπέρ του λαού, δεν είναι βεβαίως η αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης του δήμου, η εξασφάλιση δημοκρατικών διαδικασίων ή η αντιμετώπιση των πελατειακών σχέσεων, ζητήματα που προβάλει αποπροσανατολιστικά ως τα κυρίαρχα ο κ. Λεγάκης. Δυστυχώς για τον κύριο Λεγάκη και το ΣΥΝ τα ίδια πράγματα λένε και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κκ Μίχας και Μιχαλολιάκος.

Oι θέσεις του κ. Λεγάκη κινούνται στην κατεύθυνση διαχείρισης της ανάπτυξης υπέρ των μονοπωλίων, για αυτό μιλάει για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που σημαίνει παράδοση των δημόσιων χώρων στο κεφάλαιο, για διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων κρύβοντας ότι αυτά συνδέονται με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, μιλά για την "απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων" και για την ανεργία χωρίς όμως να αναφέρεται στα πραγματικά αίτια τους που προφανώς δεν οφείλονται στην κακοδιαχείριση ή την έλλειψη αναπτυξιακών σχεδίων.
Μοναδική απάντηση είναι η σύγκρουση με την ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων, η απειθαρχία στο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη που την υπερασπίζει η αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος με στόχο έναν δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο της εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Αυτή τη γραμμή εκφράζουν μόνο τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης γι' αυτό χρειάζεται η υπερψήφιση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: