Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Καταδικάστε την πολιτική που σας καταδικάζει ! Ομιλία Θ.Παφίλη και Ν.Σοφιανού στην πλατεία Βικτωρίας

Στην πλατεία Βικτωρίας μίλησαν χτες το απόγευμα για τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών οι υποψήφιοι της <Λαϊκής Συσπείρωσης> στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων, Θ. Παφίλης και Ν. Σοφιανός
 
Από την χτεσινή συγκέντρωση.

Σε εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες που ζουν ή εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, στενάζοντας καθημερινά από τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και ζωής, μίλησαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εντονη ήταν η παρουσία νεολαίων, όπως και μεταναστών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και άκουσαν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ για τους ντόπιους και ξένους εργάτες, αλλά και όσοι δε γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, ένιωσαν τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους της Αθήνας να σκεφτούν μέσα από την καθημερινή τους πείρα, που συσσωρεύεται όλα αυτά τα χρόνια, να δουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για το σύνολο των λαϊκών αδιεξόδων και να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να δοθεί ώθηση στους αγώνες υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών του λαού και της κοινωνίας.

Επιστρατεύουμε την πείρα των τελευταίων 20 χρόνων
«Τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι τοπικά; Είναι ξεχωριστά από τα γενικότερα;», έθεσε το ζήτημα ο Θ. Παφίλης και συνέχισε: «Οχι βέβαια! Απλά στο κέντρο είναι συγκεντρωμένα και με εκρηκτικό τρόπο προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες».
Ο Θ. Παφίλης
«Η μετανάστευση, για παράδειγμα, είναι ξεκομμένη ή αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής; Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν ή στηρίζουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην ευρύτερη περιοχή κι έπειτα "κλαίνε" για τα αποτελέσματα; Αφού συμμετέχουν ή ανέχονται την καταλήστευση ολόκληρων λαών, έπειτα κάνουν παράπονα για την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα κλπ.», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Οπως σημείωσε, η θέση του ΚΚΕ ότι και τα τοπικά προβλήματα εξαρτώνται από τη γενική πολιτική αποτελεί την καλύτερη υπεράσπιση και των όποιων επιμέρους προβλημάτων. Κι έπειτα, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, «γίνεται ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές, που ήρθαν τα πάνω - κάτω στη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, να μην ψηφίσει ο κόσμος με κριτήριο τα καυτά προβλήματα, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και οι περιφέρειες και οι δήμοι;». «Οσοι επιχειρούν ή επιχείρησαν - αλλά δεν "τους βγήκε" - να προβάλουν στο λαό την άποψη ότι οι εκλογές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, το κάνουν για να κοροϊδέψουν, για να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη», συμπλήρωσε.
Αντίστοιχα κοροϊδεύουν, είπε, και όσοι προβάλλουν μια «αντιμνημονιακή» ρητορεία και αποφεύγουν σκόπιμα να τοποθετηθούν στο σύνολο της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία 20 χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και φυσικά την ΕΕ. «Μνημόνιο, "Καλλικράτης", ΕΕ και αντιλαϊκή πολιτική πάνε πακέτο. Δε γίνεται να είσαι με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ και να εφαρμόσεις φιλολαϊκή πολιτική στο δήμο και στην περιφέρεια. Δε γίνεται να είσαι με την ΕΕ και τον "Καλλικράτη" και ταυτόχρονα κατά του μνημονίου. Τότε το "αντιμνημονιακό" πάει περίπατο...».
«Αντίθετα, το ΚΚΕ και πέρυσι προειδοποίησε το λαό για τη θύελλα που έρχεται, περιέγραψε δηλαδή τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σύμφωνα και με ό,τι έχει αποφασιστεί στην ΕΕ. Αυτή τη φορά πρέπει να μας πιστέψετε».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: