Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΕΥΔΗΛΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 8:30 το βράδυ. Θα μιλήσει η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, εργαζόμενοι,
αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Ανταμώσαμε πολλές φορές στους αγώνες ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ ενάντια στο μνημόνιο και την επιτήρηση, ενάντια στην επιδρομή στο εισόδημα μας, στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην ακρίβεια.
Σήμερα, ωμά, ανάλγητα, ανερυθρίαστα κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, δικομματικοί εταίροι και συνοδοιπόροι τους, μιλούν για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να ρημάζουν τη ζωή των εργαζομένων, να βάζουν στο στόχαστρο και να ισοπεδώνουν ότι έχε απομείνει από αυτό που γνωρίσαμε ως δικαιώματα, να συκοφαντούν κάθε φωνή αντίστασης, να ψηφίζουν και άλλα μέτρα καταστολής και φίμωσης, να κάνουν επίσημη πολιτική τους τον αντικομουνισμό, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, μειώνουν τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, τους παραδίνουν χωρίς κανένα δικαίωμα τους εργαζόμενους, τους προσφέρουν γη και ύδωρ.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες
Μια από τις μεταρρυθμίσεις που «πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί» όπως διατείνονται κυβέρνηση και εταίροι της, είναι και η διοικητική μεταρρύθμιση, ο περίφημος «Καλλικράτης». Το ΚΚΕ σας λέει ότι ο «Καλλικράτης» θα είναι ο κρίκος μέσω του οποίου θα υλοποιείται η αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική.

Σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δυο γραμμές, δυο λογικές, και στην Ικαρία είναι περισσότερο από πουθενά αλλού ξεκάθαρο:
Από τη μια η λογική της ανάπτυξης- μιας ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου που την επικαλούνται τα άλλα κόμματα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους, ΛΑΟΣ- ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις αυτές καλλιεργούν αυταπάτες και συσκοτίζουν για την ουσία και την αιτία των προβλημάτων, υπηρετούν την πολιτική του μνημονίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, συμφωνούν με τον «Καλλικράτη» και ανάγουν σε μοναδικό αντίπαλο τους, τους κομμουνιστές.
Από την άλλη η διεκδίκηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης που απαντάει στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που δεν «ξεχνά» ότι σε αυτό τον τόπο ζουν εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, νέοι άνθρωποι που χτυπιούνται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που συνθλίβονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που δεν τους φτάνει η σύνταξη και το μεροκάματο για τις βασικές τους ανάγκες, που το δικαίωμα στην Υγεία έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα και σε αγωνία για τη ζωή τους, που το ταξίδι στον Πειραιά είναι μια πανάκριβη περιπέτεια.

Μόνο η παρουσία των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα περιφερειακά και δημοτικά όργανα, μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν ξεχαστούν, ότι δεν θα καταχωνιαστούν βαθιά στα συρτάρια της κρατικής τοπικής διοίκησης τα προβλήματα κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκής οικογένειας, ότι ακούραστα θα παλεύουν για την υπεράσπιση και την προστασία τους.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες

Κάντε τώρα βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του, ενισχύοντας αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΕΥΔΗΛΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
στις
8:30 το βράδυ
Θα μιλήσει η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ

Πηγή:http://aristeramitilini.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: