Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη - «Όχι» στο ΔΝΤ, «ναι» σε πράσινη λύση για την κρίση, λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι στη ΔΕΘ

Την 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Σε συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι γενικά και αόριστα εναντίον της τρόϊκας, αλλά «αντιτίθενται στις ρυθμίσεις και τις πολιτικές που υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας». 

Πρόσθεσε ότι λένε «όχι» στο ΔΝΤ και προτείνουν έξοδο από την κρίση με πράσινη λύση.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι συνεκπρόσωποι Τύπου του κόμματος, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ελεάνα Ιωαννίδου.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι «η πράσινη ανάπτυξη, που ευαγγελίστηκε, κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύντομο πράσινο ανέκδοτο».

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Τρεμόπουλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη για πράσινη ανασύνταξη περιφερειών και δήμων, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες εν μέσω κρίσης».

Τόνισε ότι με τη δουλειά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατάφερε, «μέλη της ομάδας των Πρασίνων, που πριν τους θεωρούσαμε ανθέλληνες, να εμφανίζονται σήμερα φιλέλληνες, επειδή γνώρισαν τις ελληνικές θέσεις». 

Ως παράδειγμα ανέφερε τον Ντανιέλ Κον Μπετίτ ο οποίος με τις τοποθετήσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε αρκετές φορές το μέρος της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και τα μέτρα του Μνημονίου. 

Είπε ακόμη ότι με πρόταση των Οικολόγων Πράσινων πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο η λύση της έκδοσης ευρωομολόγων, αλλά δεν αξιοποιήθηκε.


Πηγές: www.in.gr, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: