Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

"Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο", ο τίτλος της Περιφερειακής Κίνησης του Αλ.Μητρόπουλου

    "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο": Αυτός είναι ο τίτλος της Περιφερειακής κίνησης με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο. Έπειτα από την ευρεία, χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μέλη των τριών "πασοκογενών" συλλογικοτήτων και εκπρόσωποι του Συνασπισμού, εκτός από την συμφωνία στον τίτλο, συγκροτήθηκε και ο πυρήνας της Εκλογικής Επιτροπής της κίνησης και έγινε ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων. Έτσι, πιθανότατα την Τρίτη το πρωί θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις, οι αρχές και η διακήρυξη της κίνησης. Σημειώνεται πως την κριτική του υποστήριξη στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλ. Μητρόπουλο ανακοίνωσε χθες το "Κόκκινο". Η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αναλυτική ανακοίνωση, αναφέρεται στις ευθύνες για την μη κοινή κάθοδο του σχήματος στην Περιφέρεια Αττικής, καταλογίζοντας μερίδιο τόσο στο Μέτωπο και τον Αλέκο Αλαβάνο, όσο και στην ηγεσία του ΣΥΝ,
    υποστηρίζοντας ωστόσο ότι "θα ήταν έγκλημα να «σιγήσει» αυτό το «ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ ή να αποτύχει εκλογικά το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο".

    Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ: Να υποστηρίξουμε τον Αλέκο Αλαβάνο

    Αντίθετα, η Αριστερή Ανασύνθεση εξακολουθεί να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου: “Γνώμη μας είναι ότι η υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου συνεχίζει να πληροί τις πολιτικές προϋποθέσεις και γι' αυτό θα πρέπει να υποστηριχθεί από τον ΣΥΝ με νέα απόφαση της ΚΠΕ που θα ακυρώνει την ολέθρια επιλογή Μητρόπουλου ως επικεφαλής”, αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση. Σημειώνει εξάλλου πως ως τάση είχε “εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η πλειοψηφία της νέας ηγετικής ομάδας είχε σκοπό να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ” και καλεί, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα “να δει καθαρά την πραγματικότητα μακριά από τις τεχνικές της μικροεξουσίας που του εισηγούνται είτε ιστορικά αποτυχημένοι σύμβουλοι είτε άπειροι επίδοξοι εραστές της” και τον Αλέκο Αλαβάνο “να απευθυνθεί στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΝ και να ζητήσει μια ηχηρή συγγνώμη για το γεγονός της μη δημόσιας στήριξης του κόμματός του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009”.

    Πηγή:www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: