Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Στήνουν παγίδες για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού- Στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΕΦΕ, στο Δημόκριτο, μίλησε χθες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 Στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΕΦΕ, στο Δημόκριτο, μίλησε χθες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών στο Δημόκριτο, συναντήθηκε και μίλησε χθες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη«Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Θ. Παφίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιστήμονες και ερευνητές στον εργασιακό τους χώρο αλλά και στην προσπάθεια που κάνει το σύστημα να διοχετεύσει ανώδυνα, τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις τοπικές εκλογές. Ιδιαίτερα στην Αττική, όπου οι υποψηφιότητες πέφτουν βροχή. Είπε χαρακτηριστικά:
«Ας κάνουμε ένα πρακτικό απολογισμό. Ας πάρουμε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιάννη Σγουρό. Τι σας έλεγε πέρσι; Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, να διώξουμε τη ΝΔ, να δημιουργήσουμε κοινωνικό κράτος, να δώσουμε αυξήσεις κ.ά. Θα τον ψηφίσετε τώρα; Τι έκανε όλα τα χρόνια που ήταν Νομάρχης; Δεν το πάω προσωπικά, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε και εφαρμόζει. Οχτώ χρόνια Νομάρχης και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, ακούσατε τίποτα εσείς στην Αττική να γίνεται; Τον τελευταίο χρόνο κάηκε ο τόπος, γύρισε η ζωή του κόσμου ανάποδα, έγιναν αγώνες και δεν φάνηκε πουθενά όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Βρίσκονταν στις θέσεις τους και υπηρετούσαν κανονικά την κυβερνητική πολιτική.


Ο Βασίλης Κικίλιας, αντιδήμαρχος της Αθήνας και τώρα υποψήφιος με την ΝΔ. Τον έχετε ακούσει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια; Τι σας έλεγε πέρσι, ψηφίστε ΝΔ για να συνεχίσουμε την πολιτική την οποία εφαρμόσαμε. Θα τον ψηφίσετε τώρα; Γιατί; Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια; Αντιδήμαρχος ήταν. Αυτό που προβάλλει αυτός και οι ομοϊδεάτες του είναι τις ελεημοσύνες που κάνουνε. Αυτά δεν τα λες, ότι ταΐζεις ανθρώπους που πεινάνε σήμερα, το 2010. Δεν τα προβάλλεις. Αν τα προβάλλεις πρέπει να ντρέπεσαι. Αυτά προβάλλουν συνέχεια. Τι έκανε στην Αθήνα; Με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή με κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια πολιτική γραμμή. Αύξηση των ανταποδοτικών τελών, των τελών καθαριότητας κτλ.

 

O Γιάννης Δημαράς. Αυτό το παιχνίδι που κάνει δεν πρέπει να το επιτρέψετε. Κάπου καταντά κοροϊδία. Φεύγει την προηγούμενη φορά, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, πάει στο ΔΗΚΚΙ, κατεβαίνει στο δήμο της Αθήνας, παίρνει 10% και ξαναγυρίζει στο ΠΑΣΟΚ και γίνεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, διαφωνεί με το μνημόνιο αλλά συμφωνεί με τον "Καλλικράτη". Διαφωνεί με το μνημόνιο αλλά στηρίζει την κυβέρνηση. Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν είναι κοροϊδία; Ξαναλέω δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι πολιτικό. Τι λέει το πρόγραμμά του. Η διακήρυξη που έχει κάνει τώρα. Επενδύει ότι ψήφισε "παρών" στο μνημόνιο αλλά όμως στηρίζει την κυβέρνηση στην εφαρμογή του μνημονίου. Οποιος έχει πολιτική καθαρή και είναι βουλευτής ενός κόμματος και διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το κόμμα του, παραιτείται, παραδίδει την έδρα του, κατεβαίνει στο δρόμο με το λαό και αγωνίζεται. Δεν παίζει αυτό το παιχνίδι.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ανάλογη ιστορία. Φεύγει το 1986 από το ΠΑΣΟΚ, ξαναγυρίζει λίγα χρόνια αργότερα. Ξαναφεύγει, ξαναγυρίζει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα τι λέει; Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά εμείς η σοσιαλιστική ομάδα λέμε ότι μπορεί η κρίση να αντιμετωπιστεί και διαφορετικά, όπως λέει ο Στίγκλιτς, σύμβουλος του πρωθυπουργού παρεμπιπτόντως, κ.ά. Αυτό είναι μια σκέτη κοροϊδία για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος.
Από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω να κάνω πολλά σχόλια. Ολα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε μια επίθεση για την ενότητα της αριστεράς. Ιδού τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ και της συνένωσης διαφορετικών αριστερών ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τους, ριζοσπαστικών δυνάμεων σε ένα τέτοιο σχήμα. Στα τρία χωρίστηκαν με ισάριθμους υποψήφιους και η αντιπαράθεση συνεχίζεται...

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους, ΚΟΥΚΟΣ
Βγαίνει ο Αλέκος Αλαβάνος και λέει ότι «άμα βγούμε εμείς στην Περιφέρεια της Αττικής, δεν θα εφαρμόζουμε το μνημόνιο, θα εφαρμόζουμε το ελληνικό Σύνταγμα". Αυτές οι κουβέντες δεν είναι τίποτε άλλο από βερμπαλισμός και φτηνός εξυπνακισμός για να κερδίσει εντυπώσεις στον κόσμο. Στην ίδια γραμμή ουσιαστικά πάει με τους υπόλοιπους. Την ΕΕ την αφήνουν πάντα απ' έξω όπως και το ίδιο το σύστημα».
Καταλήγοντας τόνισε: «Οποιος θέλει η διαμαρτυρία, η αποδοκιμασία, η καταγγελία αυτής της πολιτικής να καταγραφεί σε αυτές τις εκλογές αξιόπιστα και να μην εξαγοραστεί, να είναι σίγουρος ότι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζει το ΚΚΕ, θα πιάσει τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: